Olmpiskais centrs "Ventspils" izplatījis atklāto vēstuli, kurā pasakās cilvēkiem, kuri atbalstījuši finansējuma piešķieršanu tālākai sporta infrastruktāras attīstiba un nosoda tos, kuri bija pret, pārlieku politizējot šo jautājumu.

"Pateicoties atsevišķu Saeimas deputātu un Ventspils pašvaldības neatlaidībai, Olimpiskajam centram „Ventspils” piešķirts valsts finansējums 1,55 milj. euro tālākai sporta infrastruktūras attīstībai 2017.gadā.

Par piešķirto finansējumu un aktīvu sporta nozares atbalstīšanu izsakām lielu pateicību Nacionālai sporta padomei, tās vadītājam ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), LR Finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), Saeimas priekšsēdētājas biedram Gundaram Daudzem (ZZS), Saeimas budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājam Jānim Vucānam (ZZS), Saeimas deputātiem Armandam Krauzem (ZZS), Edvardam Smiltēnam (Vienotība), Imantam Parādniekam (NA) un Edgaram Putram (ZZS).

Milzu, sirsnīgs paldies partijas „Latvijai un Ventspilij” un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam, Ventspils pilsētas domes deputātiem, īpaši domes priekšsēdētāja 1.vietniekam sadarbības jautājumos Guntim Blumbergam par ieguldījumu sporta infrastruktūras attīstības projekta sekmīgā sagatavošanā un neatlaidību šī projekta aizstāvēšanā un finansējuma izcīnīšanā.

Tas ir nožēlojami, ka visa lielā cīņa un ažiotāža publiskajā telpā par finansējuma piešķiršanu sporta infrastruktūrai 2017. gadam tiek fokusēta personīgi uz Ventspils pilsētas domes vadību.

Vēlamies vērst sabiedrības uzmanību, ka galvenie piešķirtā finansējuma ieguvēji ir mūsu valsts iedzīvotāji, tūkstošiem kurzemnieki, Ventspils pilsētas un novada cilvēki, jo tieši viņiem turpmāko gadu laikā tiks uzbūvēts jauns peldbaseins, atlētikas un aerobikas zāles, izveidota BMX ziemas sporta bāze un veikti citi sporta bāžu uzlabojumi.

Tie valdības pārstāvji un politiķi, kuri neatbalstīja un kritiski izteicās par finansējuma piešķiršanu Ventspils sporta infrastruktūras attīstībai, ir nelojāli Latvijas valstij, tie neatbalsta sportu Latvijā un negrib, lai mūsu valstī dzīvotu vesela tauta, sportiski un stipri cilvēki.

Mēs nosodām tādus Saeimas deputātus kā Artuss Kaimiņš (neatkarīgais deputāts) un Juris Viļums (LRA), kuri balsoja „pret”, un deputātus, kuri nepiedalījās balsošanā, tādejādi liedzot finansējuma piešķiršanu Olimpiskā centra „Ventspils” tālākai attīstībai. Tā ir nacionālā sporta bāze, kas izveidota pirms 20 gadiem un bija pirmais kompleksais sporta centrs Latvijā, pēc kura parauga tālāk tika attīstīta sporta infrastruktūra visā valstī. Ventspils pilsētas pašvaldības ieguldījums šo 20 gadu garumā sporta infrastruktūras uzturēšanā un attīstībā nekad nav bijis mazāks par valsts ieguldīto.

Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzes izmanto ne tikai Ventspils iedzīvotāji, bet arī valsts un pasaules mēroga sportisti kā Latvijas izlases dalībnieki bobslejā, pludmales volejbolā, šorttrekā, vieglatlētikā, jaunatnes izlases dalībnieki basketbolā, kuri pārstāv mūsu valsti Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos. Te savu sportisko karjeru ir veidojuši pasaules elitārajā sportā pārstāvēti sportisti - svarcēlāji Viktors Ščerbatihs, Artūrs Plēsnieks, Rebeka Koha, vieglatlēti Ēriks Rags, Sinta Sprudzāne, Madara Palameika, Lauma Grīva, Mareks Ārents, Arnis Rumbenieks, Valērijs Žolnerovičs, šorttrekisti Roberto Puķītis, Haralds Silovs, kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis un citi. Ventspils ir mājvieta nozīmīgām valsts un Eiropas līmeņa sacensībām, Latvijas vasaras olimpiādes pirmā norises vieta un Latvijas olimpiāžu tradīcijas iedibinātāja.

Latvijas attīstību un uzplaukumu veido tie, kuri ir „par” un nevis „pret”. Suņi rej, bet Latvija, Kurzeme un Ventspils iet tālāk!"

Olimpiskā centra “Ventspils”” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis,

Vieglatlētikas treneris Māris Grīva,

Olimpiskais čempions šķēpa mešanā Dainis Kūla,

Ventspils sporta skolas „Spars” peldēšanas nodaļas treneris Sergejs Iļjins,

Svarcelšanas treneris Eduards Andruškēvičs,

Vairākkārtējais Olimpisko spēļu dalībnieks un treneris Viktors Ščerbatihs

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -3
    Latvija pāri visām! 04.12.2016, 19:51:47

    Lūk, man patīk, kad Kurzeme uzsvērta!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: