Aizsardzības ministrija (AM) parakstīs vienošanos par sadarbību, lai veicinātu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) nepārtrauktu apgādi ar augstākās kvalitātes un vides standartiem atbilstošu lauksaimniecības un pārtikas nozares produkciju.

Četru pušu vienošanos parakstīs aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), biedrības "Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome" valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs un biedrības "Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija" padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka šāda vienošanās iniciēta un tapusi ar mērķi pēc iespējas plašāk izmantot Latvijas lauksaimniecības produktu ražotāju un pārtikas pārstrādātāju produkciju NBS apgādei.

"Latvijas uzņēmēji un Latvijas karavīri ir mūsu valsts lepnums un gods. Tas būtu tikai loģiski, ja mūsu sadarbība kļūtu arvien ciešāka. Bruņotie spēki jau pašlaik var sacīt lielu paldies visiem tiem uzņēmējiem, kuri atbalsta savu darbinieku dalību Zemessardzē," sacīja Bergmanis.

Vienošanās paredz, ka to parakstījušās puses veiks konsultācijas par aktuālākajām aizsardzības nozares vajadzībām pārtikas nodrošinājuma jomā, kā arī biedrības "Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome" un biedrības "Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija" pārstāvēto komersantu iespējām piedalīties šo vajadzību nodrošināšanā, ievērojot normatīvajos aktos noteikto.

Konsultācijām izveidotajā darba grupā līdzās abu ministriju pārstāvjiem piedalīsies arī biedrības "Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome un biedrības "Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija" pārstāvji no Latvijas Piena ražotāju asociācijas, Latvijas Zivju audzētāju asociācijas, Latvijas Zvejnieku federācijas, Latvijas Olu ražotāju asociācijas, Gaļas liellopu audzētāju biedrības, Latvijas Cūku audzētāju asociācijas, Latvijas Labības pārstrādātāju asociācijas, Latvijas Augļkopju asociācijas, Latvijas Dārznieku biedrības, Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības, Latvijas Maiznieku biedrības, Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas, Latvijas Zivrūpnieku savienības un Latvijas Bezalkoholisko dzērienu uzņēmēju asociācijas.

Vienošanās tiks parakstīta 30.novembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: