Novada ceļos satiksmei vakar traucēja aizputinājumi un sniega sanesumi klajumos, pilsētā sabiedriskā transporta kustība vairāk apgrūtināta nomalēs. Notikušas vairākas avārijas.

 Sniegs, putenis un vējš, kas brāzmās sasniedza ātrumu pat 27 metrus sekundē, vakar pamazām pierima, šonakt tā ātrums bija tikai 15–16 metri sekundē. Sniega sanesumi vietām veidoja vaļņus, kas pievarēti gan ar tehniku, gan sētnieku un privātmāju īpašnieku sniega lāpstām. Atšķirībā no Anglijas, Īrijas un citām pie sniega nepieradušām zemēm Latvijā dzīve sniegputeņa dēļ neapstājas.

Vakar turpināja kursēt gan Ventspils reisa starppilsētu, gan vietējo maršrutu autobusi, kā arī novada ļaužu pārvadātāji – M&D busiņi. Ventspils reisa direktors Arvis Bernics atzinīgi vērtēja pilsētas ielu uzturētāju – Labiekārtošanas kombināta – darbu. Ja citreiz līdzīgās situācijās nav apmierinājusi situācija autobusu pieturās, tad vakardienas rīta pusē nenotīrīts sniegs bijis vienīgi atsevišķās pilsētas nomales  pieturvietās.

Vienīgais gadījums, kad satiksmes autobusu nācies no sniega skavām atbrīvot ar traktora palīdzību, bijis pie Tārgales pieturas. Vēl Ventspils novadā vakarrīt nav bijis izbraucams maršruts Ugāle–Usma, autobusa vadītājam ļoti grūti klājies uz ceļa Dundagas maršrutā, kā arī ceļa uz Liepāju caur Užavu.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: