Ventspils Mūzikas vidusskola Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) ir iesniegusi projekta iesniegumu, lai pretendētu arī uz Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu jaunās mūzikas vidusskolas ēkas ar koncertzāles funkciju būvniecībai.

Plānots, ka no darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība" profesionālās izglītības iestāžu modernizācijai paredzētajiem līdzekļiem Ventspils Mūzikas vidusskolai tiks novirzīti 10,9 miljoni eiro ES un valsts finansējuma, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 9,3 miljonu eiro apmērā.

Šī summa veido tikai daļu no jaunajai ēkai nepieciešamā kopējā finansējuma. Jau ziņots, ka, piedaloties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izsludinātajā projektu iesniegumu atlasē, no emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansējuma Ventspils Mūzikas vidusskolas projektam jau iegūti 15 miljoni eiro.

Ventspils Mūzikas vidusskolas būvniecības konkursā ir saņemti trīs piedāvājumi, un pašlaik turpinās to vērtēšana.

Jau ziņots, ka Ventspils Mūzikas vidusskola ir lielākā Kultūras ministrijas pārziņā esošā kultūrizglītības iestāde ārpus Rīgas un skolai nav savu pastāvīgu, profesionālajai darbībai piemērotu telpu jau kopš 2014.gada sākuma, kad tā pārtrauca darbību bīstamā stāvoklī esošajās ēkās. Kopš tā laika mācību process tiek organizēts vairākās pagaidu telpās dažādās vietās pilsētā. Šo problēmu plānots atrisināt, tuvāko gadu laikā Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā uzbūvējot jaunu mūzikas skolas ēku ar koncertzāles funkciju. Īstenojot šo projektu, uz jaunajām telpām pārcelsies visi 500 audzēkņi un 100 pedagogi.

Kopējās plānotās būvprojekta realizācijas izmaksas ir ap 31,8 miljoniem eiro.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    norge 11.11.2016, 21:08:22

    interesanti cik izmaksaja liepaja dzintara koncertzale ? labi latvijas 100 gadei riga dziemu svetku estrade ar pazemes stavietam un parejam labiericibam un paplasinajumu apmeram 41 milions , jautajums cik atmazgas vai pareizi sakot izaks celot so celtni ?

  • 0
    Virsliga 12.11.2016, 18:02:42

    Nav jau grūti atrast, ja interesē :) "Kopējais „Lielais dzintars” būvniecības finansējums ir ~ 38 509 137.36 EUR. "

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: