2016.gada 11.novembrī Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu piešķirt līdzfinansējumu 78% apmērā no kopējām izmaksām daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Dzintaru ielā 28, Ventspilī pagalma labiekārtojuma atjaunošanai.

Pagalmā Dzintaru ielā 28 paredzēts veikt seguma atjaunošanas darbus, šim mērķim piešķirts pašvaldības finansējums 2490,41 EUR apmērā, kas ir 78% no kopējām plānotām būvniecības izmaksām – 3190,15 EUR.

Lēmums par finanšu līdzekļu piešķiršanu pieņemts, pamatojoties uz dzīvojamās mājas Dzintaru ielā 28 pārvaldnieka SIA “Pārvaldnieks V” iesniegumu saskaņā ar Ventspils pilsētas saistošajiem noteikumiem Nr.15, kas paredz iespēju pašvaldībai piešķirt līdzfinansējumu daudzstāvu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

Kopumā 2016.gadā Ventspils pilsētas pašvaldība piešķīrusi līdzfinansējumu 14 pagalmu labiekārtošanas projektu realizācijai Ventspils pilsētā vairāk kā 90 tūkst. EUR apmērā.

Ventspils pilsētas pašvaldība jau laicīgi aicina daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus un māju pārvaldniekus plānot savas mājas pagalmu labiekārtošanu arī nākamajā gadā, lai 2017.gada būvdarbu sezonā varētu laicīgi uzsākt objektu realizāciju ar pašvaldības līdzfinansējumu līdz pat 80% apmērā.

Līdzfinansējumam var pieteikt šādas aktivitātes:

  • ietvju jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 80% apmērā no izmaksām;

  • brauktuves un/vai stāvlaukuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 50% apmērā izmaksām;

  • apgaismojuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana - 75% apmērā no izmaksām;

  • cits piesaistītā zemesgabala labiekārtojums (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana) - 75% apmērā no izmaksām.

  • būvprojekta izstrāde - 50% apmērā no izmaksām.

  • brauktuves, ietves un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remonts – 80% apmērā no izmaksām.

  • būvuzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām;

  • autoruzraudzības veikšana – 50 % apmērā no izmaksām ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: