Otrdien, 25. oktobrī, plkst. 12:15 Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā pasaulē nācis šī gada 500. mazulis – puisītis Martins.

Bērniņš ir 4 kilogramus smags un 53 centimetrus garš. Puisītis ir Zelmeņu ģimenes trešā atvasīte, mājās mazuli gaida māsiņa un brālītis.

Tā kā ģimenei šis ir jau trešais bērniņš, tad ģimenei ir nodrošināta iespēja uzturēties paaugstināta komforta palātā bez maksas. Attīstot mātēm un bērniem draudzīgas vides programmu, Ventspils slimnīcas dzemdību nodaļā ģimenēm, kurās jau aug vismaz divi bērniņi, tiek piedāvāta iespēja nākamo bērniņu sagaidīt paaugstināta komforta palātā bez maksas.

Ventspils slimnīca tradicionāli katru gadu sveic 500. jaundzimušo, kas pasaulē nācis slimnīcas dzemdību nodaļā. Jaunos vecākus un mazuli sveikt ieradušies bija valdes loceklis, galvenais ārsts Dainis Gīlis, dzemdību nodaļas vadītājs Sergejs Gurjanovs un vecākā vecmāte Gunta Cērpa.

Ik gadu Ventspils slimnīcā piedzimušo mazuļu skaits pieaug – 2013.gadā slimnīcā piedzima 596 mazuļi, bet 2014.gadā 628 mazuļi, toties aizvadītajā gadā tika uzstādīts jauns rekords – 630 mazuļi.

Ventspils slimnīcā savas atvasītes pasaulē laiž ne tikai ventspilnieces un Ventspils novada topošās māmiņas. Šeit dzemdēt izvēlas arī sievietes no Talsiem, Kuldīgas, Rīgas un citām pilsētām un novadiem.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļa nemitīgi tiek pilnveidota, lai māmiņas šajā tik īpašajā brīdī justos labi un ērti. Ventspils pašvaldība pēdējos gados ir finansējusi dzemdību zāļu modernizāciju, tās aprīkojot ar mūsdienīgām dzemdību gultām-galdiem un atsāpināšanas iekārtu.

Ar Ventspils pašvaldības atbalstu iegādāta dzemdību vanna, kas ļauj grūtniecēm izmantot bezmaksas relaksējošas ūdens procedūras, kā arī izvēlēties dzemdības ūdenī.

Tāpat arī šogad ar pašvaldības atbalstu iegādāta jaunākās paaudzes dzemdību vadības iekārta STAN. Jaunā iekārta ne tikai nosaka jaundzimušā sirds ritmu, bet arī pieraksta pilnu kardiogrammu. Iekārta dod iespēju laikus uzsākt reanimācijas pasākumus, ja tie nepieciešami, un ļauj izvairīties no nevajadzīga ķeizargrieziena, jo nereti subjektīvie novērojumi liecina, ka nepieciešama operatīvā iejaukšanās, bet objektīvi tas nav vajadzīgs un var turpināties dabiskās dzemdības.

Slimnīcā darbojas grūtnieču aprūpes kabinets, kurā topošās māmiņas veiksmīgi aprūpē vecmātes, kuras strādā ciešā sadarbībā ar dzemdību nodaļas ginekologiem. Māmiņas var izvēlēties konkrētu vecmāti, pie kuras stāties grūtniecības uzskaitē vai slēgt līgumu ar vecmāti par dzemdību pieņemšanu. Tāpat topošajām māmiņām Ventspils slimnīcā ir pieejami arī pirmsdzemdību lekciju cikli, kas palīdz sagatavoties mazuļa piedzimšanai.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    qwerty 26.10.2016, 18:50:13

    Lai visiem laba veselība un bagāti vecāki :)

  • 0
    Madara 27.10.2016, 13:09:12

    Vai tiešām tikai trešā atvasīte?

  • 0
    Igo.L 27.10.2016, 22:56:49

    Apsveicu!!!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: