Vakar pusdienlaikā Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC Rīga) kuģis līdz ostai aizvilcis jahtu, kurai radušās tehniskas problēmas.

Kā informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita, ceturtdien pēcpusdienā MRCC Rīga saņēma informāciju no Igaunijas meklēšanas, glābšanas un koordinācijas centra, ka 40 jūras jūdzes uz ziemeļiem no Ventspils atrodas jahta "Forum", kurai ir tehniskas problēmas un nav iespējams turpināt ceļu saviem spēkiem.

MRCC Rīga nekavējoties norīkoja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes kuģi KA-14 "Astra" doties uz notikuma vietu.

Ņemot vērā sliktos laikapstākļus, jahta, kurā atradās četri cilvēki, tika aizvilkta uz Ventspils ostu. Operācijas laikā kuģim KA-14 "Astra" atbalstu sniedza arī patruļkuģis P-09 "Rēzekne". Cilvēki nav cietuši.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka, pirms izlemt pavadīt laiku ūdens tuvumā vai nodoties atpūtai jūrā, izmantojot laivu, jahtu vai citu peldlīdzekli, rūpīgi jāpārdomā, vai līdzi ir visi nepieciešamie glābšanas līdzekļi, kā arī ir informācija par to, kas ir jādara nelaimes gadījumā. Tāpat jāziņo MRCC Rīga par plānoto peldlīdzekļu iziešanu un ienākšanu ostās.

Nelaimes gadījumā jūrā nekavējoties jāzvana pa MRCC Rīga trauksmes telefona numuru 115.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: