FK "Ventspils" futbolisti izcīnījuši ļoti svarīgu uzvaru Virslīgas čempionātā, viesos ar 1:0 pieveicot līdervienību "Spartaku", no kuras ventspilnieki tagad atpaliek vien par diviem punktiem. Uzvaras vārti uz maiņu nākušā Kaspara Svārupa rēķinā. 

Pirms šīs spēles komandas šķīra pieci punkti, kas nozīmēja, ka uzvaras gadījumā komandas šķirtu jau mazāk nekā vienas uzvaras tiesa. Toties jebkurš cits iznākums nozīmētu, ka cīņa par zeltu faktiski ir beigusies. Pola Ašvorta komandai palīdzēt nevarēja centra aizsargs Jevgeņijs Postņikovs, īres noteikumi no "Astana" nosaka, ka viņš nedrīkst doties laukumā ne tikai pret šo Kazahstānas klubu, bet arī "Spartaku". Spēlei pieteikts nebija arī enerģiskai krievs Aleksejs Aleksejevs, bet jau pirmajā puslaikā bija jāveic piespiedu maiņa - galvu pārsita Vadims Žuļevs, kurš pēc tam arī tika nogādāt slimnīcā. 

Arī jūrmalniekiem dažādu iemeslu dēļ nebija labākais sastāvs (piemēram, Moštags Jagubi bija diskvalificēts par sakrātajiem brīdinājumiem), tāpēc nepārsteidza, ka mājinieki izvēlējās spēlēt aizsardzības futbolu. Pirmajā puslaikā tas neapšaubāmi nesa augļus, jo Ventspils uzbrukumā faktiski neizveidoja neko, bet neizšķirts tik pat nešaubīgi bija labs iznākums "Spartakam". Otrā puslaika sākumā Ašvorts centra aizsarga ŅIkita Koļesova (arī viņš pirmajā puslaikā iedzīvojās traumā) vietā laukumā sūtīja vēl vienu pussargu Abduali Alfu un spēles zīmējums izmainījās. Nu jau "Ventspils" uzbruka ne tikai daudz, bet noteikti ari bīstamāk, taču tā pa īstam apdraudēt sāncenšu vārtus nesanāca tik un tā. 

Ļoti svarīga izrādījās ventspilnieku pēdējā maiņa šajā mačā - Eduarda Tīdenberga vietā laukumā nāca Kaspars Svārups un jau pēc mirkļa atklāja rezultātu. Pēc Alana Siņeļņikova centrējuma bumba nonāca soda laukuma centrā, kur Svārups paguva apsteigt divus spartakiešus un ar galvu sita bumbu vārtos! Līdz pamatlaika beigām vēl bija 13 minūtes, taču drīz vien Ģirts Karlsons bija tuvu tam, lai tās pārvērstu par formalitāti. Šoreiz centrētājs bija Jurijs Žigajevs, bet Karlsons tika pie iespējas uzsist ar galvu, taču raidīja bumbu pāri vārtiem. Tiesa, atlikušajā laikā Spartakam labu iespēju izlīdzināt rezultātu, Ventspils savu pārsvaru nosargāja un turnīra tabulā Spartakam pietuvojās divu punktu atstatumā! 

Nākamo maču Ventspils aizvadīs Daugavpilī, bet tad savā laukumā uzņems Jelgavu un, kas zina, vai tā arī nekļūs par zelta spēli. 

Spartaks - Ventspils 0:1 (0:0)

Vārti: Svārups 77`
Brīdinājumi: Pušņakovs, V. Kozlovs - Rečickis
Spartaks: Kurakins, Kozeka, Pušņakovs, Ulimbaševs, V. Kozlovs, Bogdans, Gubins, Mihadjuks, Gauračs (Platonovs 64`), J. Kozlovs, Kazačoks
Ventspils: Pavlovs, Obuobi, Siņeļņikovs, Boranijaševičs, Žuļevs (Rugins 14`), Koļesovs (Alfa 46`), Žigajevs, Pauļus, Tīdenbergs (Svārups 77`), Rečickis, Karlsons

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 01.10.2016, 18:50:17

    Aleluja!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: