Par godu decembrī gaidāmajam pasaules čempionātam florbolā publicēta Madaras Grēgeres dziesma "Champion", kuras teksta autors ir Latvijas basketbola komandas "Ventspils" spēlētājs Villijs Dīns.

Turnīra oficiālā dziesma pirmo reizi tika izpildīta septembrī pirms "ELVI florbola līgas" vīriešiem sezonas atklāšanas spēles laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Dziesmas vārdu autors ir basketbola kluba "Ventspils" leģionārs Dīns, kurš Kurzemes klubā aizvada jau otro sezonu. Mūzikas autori ir dziedātāja Grēgere un ģitārists Jānis Čubars.

"Sākumā šķita, ka būs viegli, bet ar laiku sapratu, ka tā ir liela atbildība, jo dziesma jāprezentē 16 valstīm, kuras piedalīsies čempionātā. Ar dziesmas vārdu autoru sazinājāmies ar elektroniskā pasta starpniecību, jo Villijs pēc sezonas devās uz mājām ASV. Dziesmas mūziku un melodiju veidojām kopā ar Jāni, un viss process noritēja ļoti ātri un veiksmīgi," LFS citē Grēgeri.

Kā stāsta dziedātāja, prezentējot dziesmu laukumā pie Brīvības pieminekļa, sajūtas bijušas neaprakstāmas.

"Ar nepacietību gaidu decembri, kad notiks pasaules čempionāta atklāšana un "Arēnā Rīga" varēšu godam prezentēt dziesmu 16 dalībvalstu spēlētājiem, skatītājiem un čempionāta viesiem," stāstīja Grēgere.

Tikmēr LFS prezidents Ilvis Pētersons ir pārliecināts, ka jaunā dziesma īpaši populāra kļūs tieši pasaules čempionāta laikā, jo, lai arī tā tiek izpildīta angliski, tā esot melodiska un viegli saprotamiem vārdiem.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: