Lai arī šoziem Ventspils gada tumšajā laikā mirdzētu Ziemassvētku noskaņās, uzsākts darbs pie svētku noformējuma plānošanas un organizēšanas.

Ziemassvētku noformējumu pilsētā parasti veido gan no iepriekšējiem gadiem saglabājušies svētku dekorējumi, gan arī ik gadu tiek iepirkts kas jauns. Arī šoziem kā ierasts pilsētu rotās gaismiņu virtenes kokos, svētku dekorējumi apgaismes stabos, izgaismoti objekti parkos, skvēros un ielu krustojumos, tāpat neiztrūkstošā Ventspils Ziemassvētku noformējuma sastāvdaļa - Austrumu zodiaka simbolu figūras un, protams, svētku eglītes.

Šogad Ziemassvētku egles tiks uzstādītas tajās pašās vietās, kur iepriekšējos gados, tomēr to noformējums būs citādāks. Jauns noformējums būs eglēm Rātslaukumā, Lielajā laukumā un Pārventas centrā. Savukārt svētku egles abās Bērnu pilsētiņās un augošā egle pie Ventspils pilsētas domes tiks dekorētas ar dažādiem dekoriem, kas saglabājušies no iepriekšējiem gadiem, veidojot tos citādās kombinācijās nekā iepriekš.

Vēl kā jaunums būs papildu gaismiņu dekorējumi koku zaros. Vairākos kokos tiks izmantotas ne tikai parastās spuldzīšu virtenes kā iepriekš, bet arī dekori krītošu lāsteku formā, tādi paredzēti Kuldīgas un Lauku ielu krustojumā, Raiņa ielā un Pārventas centrā. Pilsētas kokos šoziem tiks uzstādītas 3000 gaismiņu virtenes kopā 36 km garumā ar pavisam 111 000 spuldzītēm tajās.

Lai svētku noskaņu radītu jau uzreiz, iebraucot pilsētā, Ziemassvētku dekorācijas tiks uzstādītas gan iebraucot pilsētā no Kuldīgas ielas puses, gan no Ventspils – Rīga šosejas puses. Pie stenda “Sveicināti Ventspilī” no Kuldīgas ielas puses kā jaunums tiks uzstādīts dekorējums Sniegpārsliņu formā. Tāpat jauni dekori tiks uzstādīti apgaismojuma stabos Inženieru ielā pie J.Poruka ielas un Kuldīgas ielā posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai. Saskaņā ar Ķīniešu horoskopu nākamais ir gaiļa gads, un kā parasti, godinot Jaunā gada simbolu, tam atbilstošais izgaismotais vides objekts tiek uzstādīts pilsētas centrā, izceļot to īpaši. Vides objektam “Gailis” šogad tiks izveidots jauns noformējums.

Darbs pie svētku dekorējumu uzstādīšanas pilsētā tiks uzsākts jau oktobra beigās, lai pakāpeniski svētku noformējuma darbus pabeigtu līdz 26. novembrim, kad Rātslaukumā paredzēta Ventspils galvenās svētku egles svinīga iedegšana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: