Septembris un oktobris ir aļņu un staltbriežu buļļu riesta laiks, tāpēc pēdējās dienās pieaug tādu ceļus satiksmes negadījumu skaits, kuros notikusi sadursme starp transportlīdzekli un kādu no lielajiem meža dzīvniekiem, jo gan staltbrieži, gan aļņi šajā laikā atstāj savas ierastās teritorijas, meklējot un tuvojoties mātīšu bariem.

Ierasto uzturēšanās vietu maiņa nozīmē, ka bieži šie dzīvnieki šķērso ceļa braucamo daļu, tādējādi apdraudot ceļu satiksmes dalībniekus. Lai izvairītos no sadursmes ar kādu no šiem dzīvniekiem, Valsts policija aicina satiksmes dalībniekus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem, izvēloties piemērotu braukšanas ātrumu, it īpaši diennakts tumšajā laikā.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -1
    Novadnieks 19.09.2016, 18:06:44

    Atkal auzās ar saviem ieteikumiem.Speciāli neviens virsū nebrauc,un ja salīdzina tos simtus nošautos(noslepkavotos)katru gadu,tad tie sabrauktie tāds sīkums vien ir.ar auto notriec nejauši,bet šauj apzināti.

  • -1
    Vaņa 19.09.2016, 21:14:50

    Kad beidzot Latvānijā būs žogi gar ceļiem kā jebkurā normālā Eiropas valstī?

  • 0
    Anita 20.09.2016, 08:41:53

    Žogi gar ceļiem būs tad ,kad šeit būs ES valsts , nevis tās miskaste , kur nekas nav tā kā jābūt normālā valstī.

  • -1
    Dominiks 20.09.2016, 09:16:22

    Vairākkārt braucot vēlu vakaros vai pat naktī no Rīgas uz Ventspili,ceļu šķērso gan stirnas,gan citi zvēri.Tad jau strauji jabremzē,bet ,nedod Dievs,alnis izskries,tad sekas var būt pavisam bēdīgas.
    Anitai...vai tad nav pa šerpu,savu valsti nosaukt par miskasti,Jūs taču šajā valstī dzīvojat.

  • -1
    Novadnieks 20.09.2016, 11:52:45

    Kad beigsiet būt muļķīgi pareizie un pārspīlēti patriotiski?Jā,šeit ir ES miskaste un ne tikai ES,bet arī Krievijas ,kā PSRS mantinieces.Nezinu ,kā komentētāja Anita,bet par miskasti tiešā nozīmē es Latviju neuzskatu.Ceru ,ka viņa arī.

  • 0
    Dominiks 20.09.2016, 12:54:31

    Ā,tas bija domāts par mani? Neesmu pārspīlēti patriotiska, bet ,kā cilvēks var dzīvot miskastē,visur un visā saskatīt slikto. Būtu uzstādīts žogs gar ceļa malām,tad nebūtu jauzmanās? Braucăm pa Liepājas-Rīga šoseju,pa ceļa braucošo daļu nāk pretī cilvēks rokas vicinādams, tumšās drēbēs.Labi ka bija tālās gaismas un pretī nebrauca auto.Vīrs ilgus gadus brauc ar auto,spēja izvairīties,a kurš būtu vainīgs,lai gan ceļmala plata.Ja zini ka zvērs iet pāri,ta ka pie Popes ,tad samazini ātrumu.

  • 0
    Dominiks 20.09.2016, 13:51:47

    Novadniek,neuzskatiet to par piekasīšanos,bet,vai tad nedzīvojat šajā valstī,nesaņemat algu vai pensiju no šīs valsts.Līdz ko skolotāji streiko,tad slikti,mediķi streiko,atkal slikti,labāk sēdēt un rakstīt par to ,ka patriotisms ir slikts. Mani bērni paši veido savu priekšstatus par patriotismu.Mēs nemeklējam palīdzības un iztiekam ar to kas ir. Strādājam.
    Anitas komentārs bija tāds pārsteigums, lai gan viņas komentāri ir vieni no labākajiem.Es vienkārši uzrakstu savu domu.

  • 0
    Novadnieks 20.09.2016, 14:24:17

    Nu būs jau labi,satraukumam nav pamata.Neviens nedomā miskasti tiešā vārda nozīmē(atkritumu konteineru).Ja kāds nolād vai kā citādi nonievā šo valsti,tad tas neattiecas uz Latvijas teritoriju kā tādu,bet gan uz šīs valsts politisko un ekonomisko bardaku ,kurš lielāko daļu cilvēkus ir iedzinis nabadzībā,izmisumā un neziņā par nākotni.

  • 0
    Dominiks 20.09.2016, 15:14:15

    Bardaks ir liels,tāpat piekrītu ka kantordāmas ir daudz pa daudz,bet,ja paši cilvēki neko nedarīs,nekas jau nenotiks.Daudzi jau pat sev vairs netic.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: