"Liepājas" futbolisti piektdien svarīgā "SynotTip" Latvijas virslīgas spēlē uzņem "Ventspils" komandu, abām vienībām turpinot cīņu par čempionāta medaļām. Kurzemes derbija cīņa "Daugavas" stadionā, Liepājā, sāksies plkst.20 un tiešraidē to translēs "LMT Straume".

Abas komandas pēdējos četros mačos nav zaudējušas, taču liepājnieki divas spēles ir uzvarējuši un divos mačos punktus dalījuši uz pusēm, kamēr ventspilnieki vienu reizi spēlējuši neizšķirti, bet iepriekšējos trīs mačos ir uzvarējuši.

Pagājušajā nedēļā valsts čempione "Liepāja" viesos spēlēja neizšķirti 0:0 ar līderi Jūrmalas "Spartaku", bet "Ventspils" mājās ar 1:0 uzvarēja "Riga".

Šosezon savstarpējās spēlēs Kurzemes derbijā labāk ir veicies "Ventspils" futbolistiem. Pirmajā mačā martā tika fiksēts neizšķirts 2:2, otrajā cīņā maijā "Ventspils" mājās uzvarēja ar 2:0, bet jūlijā viesos ventspilnieki bija labāki ar 3:2.

Ventspils un Liepājas klubi virslīgas turnīrā kopš 1997.gada aizvadījuši 76 spēles, 30 uzvaras svinot Liepājas komandām, bet 24 panākumi ir "Ventspilij", kamēr 22 dueļi noslēgušies ar neizšķirtu. Kopš 2014.gada, kad vēju pilsētas komandas "Liepājas metalurga" vietā pārstāv "Liepāja", jaunizveidotais klubs ticis pie divām uzvarām, pieciem zaudējumiem, bet četras spēles beigušās neizšķirti.

Uzvaras gadījumā "Ventspils" turpinās pakaļdzīšanos līderiem, bet "Liepājai" punkti ir svarīgi cīņā par otro vietu, jo no pirmās pozīcijas liepājnieki atpaliek krietni ievērojamāk.

Uz spēli Liepājā ir organizēts autobuss, kurš no Olimpiskā centra Ventspils viesnīcas stāvlaukuma aties sešos vakarā. Tā kā vietu skaits autobusā ierobežots, brauktgribētājiem labāk pieteikties laicīgi, zvanot pa tālruni 636 81354 (no pulksten 10 līdz 16).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: