Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā (VATP) oficiāli tika atklāta zinātnes un tehnoloģiju muzeja “Kurzemes Democentrs” jaunā zema energopatēriņa ēka.

Kopā ar ēku projekta “Zaļā misija: klimats” ietvaros tika atklāta arī jaunā muzeja ekspozīcija un tehniski radošās darbnīcas par klimata pārmaiņām. Ventspilniekiem un pilsētas viesiem muzejs būs oficiāli atvērts no 1. augusta.

“Man ir patiess prieks, ka Ventspils ir pilsēta, kurā labas idejas un mērķi patiešām piepildās. Prieks, ka šodien varam parādīt Kurzemes Democentru jaunā veidolā un viss izdevies, kā plānots. Kurzemes Democentrs VATP paspārnē darbojas jau kopš 2012. gada. Ar savu darbību mēs vēlamies veicināt bērnu un jauniešu interesi par tehnoloģijām. Parādīt, ka inženierzinātnes un dabas zinātnes – tas ir interesanti un tā ir laba karjeras izvēle. Šo gadu laikā esam uzņēmuši ap 15000 apmeklētāju, tajā skaitā no visiem Latvijas reģioniem un vairāk kā 50 dažādām pasaules valstīm. Jaunā ēka, jaunā ekspozīcija un tehniski radošās darbnīcas ļaus iepazīstināt bērnus un citus apmeklētājus ar tādu aktuālu tēmu kā klimata pārmaiņas un zaļās tehnoloģijas,” savā svinīgajā uzrunā pauda Ivars Eglājs, VATP valdes priekšsēdētājs un Kurzemes Democentra idejas autors.

Vārds tika dots arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniekam e-pārvaldes jautājumos Edmundam Beļskim, kurš atzinīgi novērtēja gan līdzšinējo sadarbību ar VATP, gan arī paveikto.

Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalījās arī Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kas tika aicināts doties nelielā virtuālā ceļojumā ar velosipēdu, un savā izbraucienā savākt visas nepieciešamās lietas Kurzemes Democentra atklāšanai. To starpā bija gan piena spēks, burvju nūjiņa, lejkanna, starta ierocis utt.

Pēc svinīgās atklāšanas sanākušie viesi varēja iepazīties gan ar jauno ekspozīciju muzeja 1.stāvā, gan fotogrāfijās izsekot līdzi Kurzemes Democentra zema energopatēriņa ēkas būvniecības procesam. Ēkas 2.stāvā viesus ar radošajām darbnīcām izklaidēja VATP sadarbības partneri SIA “Aspired”.

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    žipčiks 28.07.2016, 20:24:48

    Nu varetu but cit kopanij a ,valsts maizraji:)

  • 0
    žipčiks 28.07.2016, 20:27:28

    Sory :)maizedaji ,mIzrijeji ,man ar redz sudig:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: