SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” informē par rindām uz valsts budžeta apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem. Šādi pakalpojumi pieejami visās ārstniecības iestādēs, kuras noslēgušas līgumu ar Nacionālo veselības dienestu (NVD).

Tomēr ir izmeklējumi un konsultācijas, kuras nepieciešamas vairāk un piešķirtais valsts finansējums nav pietiekams, līdz ar ko tiek veidotas gaidīšanas rindas.

Visgarākās pacientu gaidīšanas rindas un pierakstīto pacientu skaits ir uz Magnētiskās rezonanses un Datortomogrāfiskajiem izmeklējumiem. Tāpat arī uz valsts apmaksātajām acu operācijām (pārsvarā kataraktas operācijām), kur gaidīšanas laiks ir vairāk kā 3 gadi. Uz gūžas locītavas endoprotezēšanu ar cementējamu endoprotēzi nav rindas, bet uz ceļa locītavas endoprotezēšanu 7 gadi.

Šobrīd valsts finansējuma ietvaros bez būtiskas rindas SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Ventspilī var sniegt tādus primāros diagnostikas pakalpojumus, kā kardiologa un urologa konsultāciju, gastrointenstinālo endoskopiju un Otolaringoloģiju pieaugušajiem.

Uz valsts apmaksāta neirologa vizīti rindā jāgaida apmēram 3 mēneši. Uz oftalmologa un nefrologa vizīti jāgaida 6 mēneši.

Atgādinām, ka rindu garums ir publiska informācija, ar kuru ikviens var iepazīties Nacionālā veselības dienesta mājas lapā www.vmnvd.gov.lv, kā arī zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001234.

Lai saņemtu valsts apmaksātu pakalpojumu, sākotnēji pacientam jāvēršas pie ģimenes ārsta vai speciālista, kurš sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus. Ārsts izvērtē pacienta veselības stāvokli, un ja nepieciešams izmeklējums, kuru valsts apmaksā, ārsts tiesīgs izsniegt nosūtījumu tā veikšanai.

Saņemot nosūtījumu izmeklējumam, pacientam jākonsultējas ar ārstu par ārstniecības iestādi, kurā var veikt valsts apmaksātu izmeklējumu, kā arī jāsazinās ar ārstniecības iestādi un jāvienojas par pakalpojuma saņemšanas laiku. Ar SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas” reģistratūru iespējams sazināties zvanot pa tālruni - 636 24665, ar PSIA „Ventspils poliklīniku zvanot pa tālruni - 636 22131. Pacientam ir tiesības izvēlēties ārstniecības iestādi, izvērtējot kurā ir visīsākā gaidīšanas rinda.

Ja pacients ir gatavs pakalpojumu apmaksāt pats, viņam tiek piedāvāta iespēja veikt šo izmeklējumu ātrāk. Jāpiebilst, ka SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” ir noslēgusi līgumus ar apdrošināšanas kompānijām, tāpēc pacienti tiek apkalpoti arī ar apdrošināšanas polisēm.

Pacienti tiek aicināti atcerēties atteikt savu pierakstu, ja viņiem ir mainījušies plāni un viņi pie ārsta vai uz izmeklējumu ierasties nevarēs. Tādā gadījumā viņu vietā varēs pieņemt citu pacientu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: