Svētdien Ventspils Piedzīvojumu parkā norisinājās ikgadējās supermotokrosa sacensības "Ventbunkers lielā balva 2016". Šoreiz skatītājus iepriecināja ne tikai spraigas cīņas trasē, bet arī aizraujošs moto frīstaila šovs zviedru kaskadieru izpildījumā. Sarežģītajā, kalna nogāzē izveidotajā Supermotokrosa trasē, pavisam devās 24, uz šīm sacensībām, speciāli uzaicināti sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī Beļģijas, Dānijas, Igaunijas ,Lietuvas un Zviedrijas.

Jau 19. reizi Ventspilī tika kronēti „Ventbunkers Lielās Balvas 2016” ieguvēji. Šogad organizatoriem bažas radīja rīta pusē esošie lietus mākoņi virs „Lemberga Hūtes” kalna virsotnes, taču jau pirms kvalifikācijas braucieniem laiks noskaidrojās, parādījās saulīte un svētki varēja sākties. No laikapstākļiem nenobijās ~3200 skatītāju, kas bija ieradušies vērot sacensības „Ventspils Piedzīvojumu Parkā”. Šajā unikālajā trasē savus spēkus izmēģināt devās pavisam 24 sportisti, sadaloties MX1 un MX2 klasēs. Lielāko pārsteigumu šogad sagādāja igauņu sportists Karels Kutsars, kurš bija nolēmis startēt abās klasēs, aizvadot pavisam 2 kvalifikācijas un 4 finālbraucienus. Kā īpaši pieprasīts, arī šogad ikvienu skatītāju un dalībnieku priecēja moto frīstaila šovs. Šoreiz uz Ventspili ieradušies bija zviedru kaskadieri Fredriks Bergrens un Markus Dubuā, kuri spītējot piejūras vējam, riskējot piezemēties garām tramplīna nosēdienam, demonstrēja elpu aizraujošus trikus.

Supermotokrosa sacensību iznākums šoreiz izrādījās īpaši neprognozējams, jo uz Ventspili bija ieradušies ļoti spēcīgi sportisti ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī Beļģijas, Dānijas un pat Zviedrijas,līdz ar to bija 5 sportisti ,kuri līdz šim šādā formātā un kompānijā nebija startējuši un bija reāli „tumšie zirdziņi „. Kā pirmie uz starta stājās MX2 klases pārstāvji. Diemžēl šīs sacensības ne visai veiksmīgās izvērtās Rodeo komandas pārstāvim Kristeram Drevinskim. Neskatoties uz to, ka 1. braucienā Kristeram izdevās izcīnīt 3. vietu, 2. braucienā tramplīnā ar akmeni tika pārrauta ķēde un gaisā apstājās motors, kas nozīmēja, ka cīņa par pjedestālu ir beigusies.

MX2 klasē uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Karels Kutsars, kurš pārliecinoši uzvarēja abos finālbraucienos. Jāatzīmē ,ka jaunais igauņu sportists 3 gadu jau piedalās Pasaules čempionāta MX2 klasē. Otrajā vietā ierindojās Tomass Šileika, bet trešais palika mūsu viesis- zviedru sportists- Danne Karlsons.

MX1 klasē uz starta stājās Ventspils komandas pārstāvis Dāvis Līvs, kurš uzvarēja kvalifikācijas braucienā un deva cerības savu skatītāju priekšā aizvadīt rezultatīvas sacensības, tomēr dienas beigās nācās samierināties ar 4. vietu. Tieši MX1 klases finālbraucienos varēja vērot vissīvākās cīņas, jo pirmie trīs vietu ieguvēji ar vienādu punktu skaitu savā starpā sadalīja Ventbunkers goda pjedestāla pakāpienus un lielos kausus. Šoreiz par „Ventbunkers Lielās Balvas 2016” ieguvēju kļuva Dāvis Ivanovs no MX Moduls komandas, kurš pirmo braucienu uzsākot no slikta starta ,spēja finišēt 3. vietā, bet 2. braucienā sīvā cīņā pārspēja Aigaru Leoku. 2. vietā šoreiz ierindojās igaunis Leoks, bet trešais palika igauņu jaunais talants Karels Kutsars .

Šogad sacensībās tika aizsākta jauna tradīcija – fanu skrējiens kalnā, kurā piedalījās 55 lieli un mazi skatītāji, kā arī sportisti. Interesanti, ka par uzvarētāju tika kronēts 17 gadus jaunais motosportists Emīls Kārkliņš no Liepājas, aiz sevis atstājot Ventspils maratona kluba pārstāvi Gunti Grīnvaldu un Ventspils virves vilcēju kluba „Velkonis” sportistu Kārli Bauveru.

Skatītājus pirmo reizi pārtraukumos izklaidēja un savu sniegumu demonstrēja Ventspils blūzroka grupa „Mežonīgie zirgi”,kurā spelē Ventspils mūzikas skolas audzēkņi. Tāpat kā iepriekšējos gados vērtīgu balvu jautājumu konkursus skatītājiem izspēlēja DJ Japānis un atraktīvais komentētājs –Fodža.

Ventspils Motoklubs Rodeo ,kas bija šo sacensību organizators vēlas teikt lielu paldies visiem skatītājiem, kuri nenobijas no lietus, sportistiem un atbalstītajiem par kārtējiem brīnišķīgajiem moto svētkiem Ventspilī un tiekamies jau nākamgad uz 20. jubilejas „Ventbunkers Lielās Balvas” sacensībām.

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -4
    Ventiņheiteris 18.07.2016, 09:59:59

    Kāpēc neuzrakstījāt par "kolhoznieku" līmeņu apbalvošanu MX1 klasē, kur vispirms apbalvoja 3. vietā Leoku (jau iedeva balvas!), tad izsauca Ivanova un tad sekoja episks "Oii, sorī!" un izrādījās, ka Leoks tomēr ir otrais un Ivanovs pirmais. Cirks! Un kā jau teicu frīstaila šovs arī tika "norauts" - bija labi ja 2 pilnas sesijas (jau OTRO gadu pēc kārtas!!), jo redz "esot vējš, un bīstami lēkt". Kopš kura laika vējš Ventspilī skaitās kaut kas ārkārtējs? Organizētāji neko nav mācījušies no pagājušās reizes un nākamgad šis balagāns nav apmeklēšanas vērts!

  • -2
    keda 18.07.2016, 10:05:03

    Heiterloh, ko būtu jāmācās organizatoriem? Moču šovu jāliek kādās telpas, uz kurām cilvēki laiku pa laikam aizskrej un tad nāk atpakaļ uz mototrasi? Nav runa par to, ka Ventspilī vējš ir retums, bet par sportistu drošību! Sēdēt un pieprasīt šovu ir viegli, bet neviena biļetes cena nav tā vērtā, lai sportisti riskētu ar savu dzīvību!

  • -2
    Artūrs 18.07.2016, 10:11:58

    Ļoti nožēlojams un nabadzīgs pasākums.

  • -3
    Ventiņheiteris 18.07.2016, 10:18:23

    Tad nav ko reklamēt un piedāvāt izklaides produktu, kuru nespējat nodrošināt! Bet tā jau Vergpils tradīcija - uztaisīt reklāmu skaļu un košu, bet reālajā dzīvē viss pavisam savādāk!

  • -1
    keda 18.07.2016, 10:50:26

    Man domāt, ļoti daudz pasākumiem reklāma ir spožāka par saturu. Un ne tikai pasākumiem :)

  • -3
    Ventiņheiteris 18.07.2016, 11:04:15

    Jā, jā, protams - cilvēku krāpšana un čakarēšana mūsdienās jau kļuvusi par neatņemamu biznesa sastāvdaļu. Galvenais arguments - "A tie tur arī tā dara! Kāpēc es tā nevaru?" Pretīgie naudas rausēji...

  • -1
    keda 18.07.2016, 13:54:43

    Lielisks demagogs, ko lai te vēl pasaka :)

  • -3
    Ventiņheiteris 18.07.2016, 14:08:08

    Demagogi ir tie, kas ar putām uz lūpām aizstāv citu cilvēku neizdarību. Tikai pēc tam nebrīnieties, ka pasākumos cilvēku paliek arvien mazāk - ne jau visi ir POZITĪVI DOMĀJOŠAS "slaucamas govis".

  • -2
    yolo 18.07.2016, 20:37:55

    Ventspilī tak sen jau cilvēki velkas uz pasākumiem tikai tapēc, ka kaut kas vispār notiek, ne tapēc, ka būtu baigi labi vai interesanti.

    Visi mūsu orģinālie un neatkārtojamie svētki jau desmit gadus ir vienādi un sen jau garlaicīgi palikuši

  • -1
    Rimich 19.07.2016, 10:30:20

    Jau 19. reizi mūsu pilsētas motoklubs ''Rodeo'' ir iepriecinājis pilsētas iedzīvotājus un viesus ar lieliskajiem motokrosa svētkiem. Motokross Ventspilī ir viena no tām spožajām ikonām, ar kuru mēs varam lepoties vairāku gadu desmitu garumā. Kopš 1997.gada mūsu pilsētas tradīcijas motosportā ļoti sekmīgi turpina motoklubs ''RODEO''. Deviņpadsmit gadu garumā, sadarbojoties ar ''VENTBUNKERS'' mūsu pilsētas motoklubs ir organizējis deviņpadsmit dažādas sacensības, kur katra no šīm sacensībām ir bijusi unikāla. Ventbunkers Lielās balvas izcīņas sacensības ir notikušas dažādās vietās, dažādos motosporta veidos, ar ''saldo ēdienu'' sacensību noslēgumā. Jāņem vērā arī tas, ka katrs pasākuma krāšņais un skaistais papildinājums uzliek papildus rūpes uz pasākuma organizatora pleciem. Diemžēl laika apstākļus neviens nevar izvēlēties. Divdesmitās ''Ventbunkers Balvas'' un motokluba ''Rodeo'' jubilejas priekšvakarā, vēlos aicināt visus tos, kuri kaut kādā veidā nav bijuši apmierināti vai ir vīlušies ar kādām no šīm deviņpadsmit aizvadītajām sacīkstēm, ierosināt vai ieteikt sacensību organizatoram, lai Jubilejas motosporta svētkus mēs visi izbaudītu un gūtu to īsto pozitīvo lādiņu! Rakstiet, zvaniet, iesakiet!!! Lai Jums visiem veicas! LAI DZĪVO KARALIS MOTOKROSS!!!

  • -1
    Andris Grinbergs 19.07.2016, 17:21:29

    Piekrītu Rimicha komentāram,paldies motoklubam rodeo ,kas katru gadu mums sarūpē motokrosa svētkus,un tiem kas te komentāros uzlej žulti organizatoriem,iesaku padomāt pirms kādu noliekat,šie ir svētki visai ģimenei un jūs nezināt cik daudz pūles un darbs tiek ielikts lai pasākums būtu baudāms un interesants un tāds tas ir bijis visus 19 gadus,lai ari notika dažādas vietās,vienmēr viss bija augsta līmenī un esmu pārliecināts ka 20 jubilejas pasākums būs grandiozs,motokrosu Ventspilī mīl un tam ir senas tradīcijas ko Rodeo klubs turpina godam nest! Lai viss izdodas un motokross ir,bija un būs!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: