Svētdien plkst. 11 ar velobraucienu apkārt Būšnieku ezeram tiks atklāts šogad atjaunotais meža celiņš ap ezeru, kā arī atpūtnieku iecienītā šogad labiekārtotā ezera peldvieta.

Velobrauciena starts paredzēts auto stāvlaukums Pārventā, Talsu un Kaiju ielas krustojumā. Tālāk sekos pit-stops pie Būšnieku ezera peldvietas, bet finiša vieta būs laivu bāze. Velobraucienā aicināts piedalīties ikviens - gan liels, gan mazs. Kopumā Ventspils veloceliņu tīkls sasniedz jau 50 km, un var droši teikt, ka Ventspils ir velobraucējiem draudzīga un pieejama pilsēta.

Jau informēts, ka šogad tika veikta meža celiņa apkārt Būšnieku ezeram labiekārtošana, uzlabojot grants segumu no Būšnieku ezera peldvietas līdz laivu bāzei aptuveni 3 km garumā. Darbus veica Kuldīgas būvfirma SIA AB Būvniecība.

Savukārt, ventspilnieku un pilsētas viesu iecienītā atpūtas vieta pie Būšnieku ezera šogad tika paplašināta un labiekārtota, izbūvējot papildu auto stāvvietas, jaunas gājēju laipas, veicot kāpņu pārbūvi, uzstādot jaunus soliņus, piknika galdus, veloturētājus un atkritumu urnas. Tāpat peldvietas teritorijā tika veikti apzaļumošanas darbi, iestādīti vairāki jauni koki un veikta ezera krasta tīrīšana.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Anna 07.07.2016, 09:42:12

    Ezera krastā - peldvietā- apzaļumošanas darbi?! Iestādīti koki? Kur- mežā? Varbūt nevajadzēja izraut tur tur bijušos kokus, krūmus. Bija tik jauka dabiska peldvieta pie ezera- tagad atkal viens "nocivilizēts Ventspils stilā" dabas stūrītis. Cilvēki, varbūt pietiek mocīt dabu?!

  • -3
    krusttēvs vilhelms 07.07.2016, 10:36:20

    Man gan liekās,ka smuki tur ir rekonstruēts.Zāliena paaugstinajumi, galdiņi, soliņi nokrāsoti,kuri vēl nav nožuvuši, neredzēju volejbola vietas,kur var spēlēt. augšā kalniņā skats labs uz leju starp kokiem uz ezer pusi,kad saule spīd. gribētu pat dzimšans dien tur svinēt.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 07.07.2016, 16:00:47

    Anna, peldvietas labiekārtošana un paplašināšana tika veikta, pamatojoties uz peldvietas lielo noslodzi - vasaras sezonās peldvieta ir viena no pieprasītākajām atpūtas vietām pie ūdens, un iepriekš karstākās dienās visiem gribētājiem šeit nepietika vietas.

    Tāpat vēlamies atzīmēt, ka teritorijas sakārtošana sājā vietā drīzāk nāk par labu dabai nevis pretēji, jo iemītu taku vietā tiek nodrošināta organizēta piekļuve. Savukārt, neskartas dabas mīļotājiem ir pieejamas vēl daudz citas vietas Būšnieku ezera piekrastē, ezera apkārtmērs ir ap 7 km.

    Upīš Sandra, paldies par atzinīgo novērtējumu!

  • 0
    norge 08.07.2016, 06:39:59

    komunalai par . jusu zinasanai ir dabiskas peldu vietas un maksligi veidotas ! un ja cilvekiem nepietie vietas tad ta ir cilveku problema . ok var labiekartot bet tapec jau nava japosta daba , to visu var izdarit nenodarot kaitejumu florai un faunai

  • 0
    A 08.07.2016, 19:05:26

    .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: