Suņu obligātā apzīmēšana ar mikroshēmu jeb čipēšana tiek pārcelta par pusgadu un būs obligāti veicama no nākamā gada 1. janvāra.

Šo procedūru būs tiesīgi veikt ne tikai veterinārārsti, bet arī īpaši apmācīti Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori un dzīvnieku patversmju algoti darbinieki. Līdz ar to čipēšanas izmaksas varētu samazināties uz pusi. Līdzšinējie noteikumi paredzēja, ka sešu mēnešu vecumu sasniegušu suņu īpašniekiem jānodrošina, lai suns no šī gada 1. jūlija tiktu čipēts, kā arī lai tas būtu reģistrēts Lauksaimniecības datu centra datubāzē. Problēma aktualizējās martā, kad konstatēja, ka daudziem suņu īpašniekiem laukos nav iespējams izpildīt prasības, jo naudas trūkuma dēļ tie veterinārārstam nevar samaksāt par mikroshēmas ievadīšanu un segt reģistrācijas maksu, kas sasniedz līdz 35 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Anita 29.06.2016, 16:25:57

    Ne viens gan nav tā pa īstam paskaidrojis , ko atrisinās šī čipēšana, vai varēs atrast noklīdušu suni , vai varēs atpazīt suni ,kurš būs uzbrucis kādam ? Tikai un vienīgi valsts iekasēs lielu naudu , jo tie kas apzinīgi izturas pret dzīvnieku , savu suni vadā pavadā , regulāri potē un, ja vajag, par bargu naudu ārstē savu mīluli, bet, kam suns ir vai nu rotaļlieta vai īpašuma sargs pie ķēdes no dzimšanas līdz nāvei , tiem pat nenāk prātā par viņiem rūpēties kā par sevi pašu.

  • 0
    Latvija pāri visām! 30.06.2016, 13:39:55

    Izskatās, ka tas ir cilvēku čipošanas ģenerālmēģinājums(. Papriekš izmēģina uz cilvēku labākajiem draugiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: