Visiem interesentiem šodien līdz 14.00 ir iespēja iepazīties ar VRS Ventspils pārvaldes kuģošanas līdzekļiem, kā arī ar Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Somijas sadarbības institūciju kuģiem, kas atradīsies Ventspils ostas promenādē, bet pirms tam piedalījās starptautiskajās mācībās "RONIS 2016".

Jāpiebilst, ka Somu spēki ieradušies ar savu jaunāko kuģi, kurš ir 97 metrus garš, ar lielu helikoptera nosēšanās laukumu. Visiem interesentiem būs ekskluzīva iespēja doties ekskursijā pa minētajiem kuģu klājiem.

Mācību mērķis bija stiprināt VRS Ventspils pārvaldes un kaimiņvalstu sadarbību jūras robežuzraudzības jomā un apmainīties ar progresīvāko Baltijas jūras valstu robežapsardzības dalībvalstu (Baltic Sea Region Border Control Cooperation, BSRBCC) pieredzi.

Starptautisko operatīvi - taktisko mācību “RONIS 2016” galvenais uzdevums - kuģošanas līdzekļu apkalpju teorētisko un praktisko zināšanu pārbaude. Mācību laikā tiks veikti šādi uzdevumi dažādās grūtības pakāpēs:

  • jūras robežuzraudzību veicošo struktūrvienību gatavības pārbaude;

  • mācībās iesaistīto Baltijas jūras reģiona valstu informēšana un iesaistīšana ārkārtas situāciju novēršanā, kā arī sadarbības pilnveidošana;

  • kuģošanas līdzekļa atklāšana, izmantojot videonovērošanas sistēmas;

  • cilvēku meklēšanas un glābšanas pasākumu izpilde;

  • ugunsgrēka dzēšana uz pārkāpēja kuģa (ar cietušo atrašanu un evakuāciju);

  • paslēptu nelegālo imigrantu meklēšana;

  • cietušo personu (un nelegālo imigrantu) transportēšana uz Ventspils ostu.

Mācībās iesaistīs VRS Ventspils pārvaldes, NBS Jūras spēku flotiles, Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Polijas sadarbības institūciju kuģošanas līdzekļus un VRS Aviācijas pārvaldes helikopteru.

Operatīvi taktiskās mācības tiks maksimāli pietuvinātas reāliem apstākļiem, balstoties uz Valsts robežsardzes iegūto pieredzi starptautiskajās misijās nelegālas imigrācijas apkarošanā uz Eiropas Savienības ārējās jūras robežas Vidusjūras reģionā. Nelegālo imigrantu imitatoriem tiks speciāli sagatavots atbilstošs ārējais izskats, rīcības modelis, kā arī personas leģenda.

Mācības notika 29. un 30. jūnijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: