Ventspils poliklīnikā viesojās nodibinājuma „Spēkuguns” Dienas centra bērni, lai sveiktu poliklīnikas darbiniekus Medicīnas darbinieku dienā un vienlaikus iepazītu poliklīnikas darbu.

Nodibinājuma „Daudzfunkcionāls centrs ģimenei, jaunatnei, sabiedrībai „Spēkuguns”” Dienas centra bērni Ventspils poliklīnikā viesojās 16. jūnijā. Bērni poliklīnikas darbiniekus sveica Medicīnas darbinieku dienā, kas šogad oficiāli tiek atzīmēta 19. jūnijā. „Kaut kā mums visiem kopā radās šī ideja – ja sabiedrība nenāk pie mums uz Dienas centru, tad mums ir jāiet pie cilvēkiem, ar viņiem jārunā un jāiepazīstas,” sacīja „Spēkuguns” projektu vadītāja Lāsma Sanda Belova. Iesākumā bērni klātesošajiem nodemonstrēja nelielu muzikālu etīdi par draudzību, bet tad poliklīnikas darbiniekiem pasniedza nelielas dāvaniņas – pašu rokām darinātās kastītes un cepumiņus. „Vēlamies sveikt Ventspils poliklīnikas darbiniekus un arī tehnisko personālu, pateikties ikvienam par to, ka jūs rūpējaties par ventspilnieku veselību,” sacīja „Spēkuguns” Dienas centra vadītāja Jekaterina Pūrīte. Īpašu pateicību saņēma vairāki ilggadējie poliklīnikas darbinieki, tostarp narkologs Kārlis Uldis Einis un medicīnas māsas Taisa Mizina un Natālija Nestore, savukārt uzmundrinājuma vārdi tika veltīti divām speciālistēm, kas poliklīnikā darbu sākušas salīdzinoši nesen – medicīnas māsai Baibai Dzenei un ģimenes ārstei Ērikai Sprudzānei.

Pateicībā par saņemto sveicienu bērni tika iepazīstināti ar Ventspils poliklīnikas darbu. Tostarp bērniem bija iespēja ieskatīties Digitālās rentgenogrāfijas kabinetā, Fizioterapijas zālē, kur notiek ārstnieciskā vingrošana, kā arī Acu ārsta kabinetā. Vēlāk bērni varēja arī aprunāties ar narkologu K. U. Eini, kurš poliklīnikā strādā jau 45 gadus. Ārsts atzina, ka viņam mediķa darbā patīk komunicēt ar cilvēkiem un tiem palīdzēt, turklāt katra darba diena ir citāda. „Jebkuros apstākļos, miera apstākļos vai kara apstākļos, vai šeit vai Āfrikas vidienē, ārsts vienmēr visur būs vajadzīgs,” sacīja narkologs. Viņaprāt, lai kļūtu par ārstu, jābūt gudrai galvai un interesei par medicīnu.

Ventspils poliklīnikas valdes priekšsēdētāja Dace Sormule savukārt Dienas centra bērniem pastāstīja, ka pavisam poliklīnikā ir ap 90 darbinieku, tostarp 35 ārsti, 35 medicīnas māsas, kā arī administrācija un tehniskais personāls.

Dienas centra vadītāja atklāja, ka ideja par poliklīnikas apmeklēšanu radusies viņai, plānojot bērnu aktivitātes vasarā. „Šis ir tāds pirmais izmēģinājuma pasākums, kad mēs Dienas centrā nedēļu veltām kādai tēmai, mēģinot pieskaņoties tam, kas ir kalendārā. Tā kā Medicīnas darbinieku diena ir 19. jūnijs, tad nolēmām nedēļu veltīt šai tēmai,” sacīja J. Pūrīte. Iespējams, Jūras svētku nedēļā bērni dosies apciemot glābējus. Šādi pasākumi tiek organizēti, lai bērni varētu iepazīt profesijas, par kurām iespējams iepriekš nav domājuši, kā arī uzdot interesējošos jautājumus.

FOTO

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: