Valdība noteica, ka jautājums par nepieciešamo papildu finansējumu projekta otrās kārtas īstenošanai tiks izskatīts kopā ar visu ministriju un centrālo valsts iestāžu jauno politikas iniciatīvu pieprasījumiem, sagatavojot nākamā gada valsts budžetu un likumprojektu "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2017., 2018. un 2019.gadam".

Šā brīža aplēses liecina, ka Ventspils Mūzikas vidusskolas attīstības projekta kopējās izmaksas būs 35 383 008 eiro, no tā 12 655 888 eiro plānots kā valsts finansējums un Eiropas Savienības fondu finansējums, bet 22 727 121 eiro - pašvaldības finansējums un pašvaldības piesaistītais ārējais finansējums.

Vidusskolas ēkas ar koncertzāles funkciju projekts paredz mūzikas skolas un koncertzāles kompleksu izbūvēt Lielajā laukumā, kas atrodas Ventspils pilsētas centrā galveno maģistrālo ielu krustojumā. Šāds risinājums ir izmantots arī iepriekšējā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā Liepājā un Cēsīs.

Pēc būvdarbu pabeigšanas vidusskola atradīsies vienā ēkā un tajā tiks īstenotas gan profesionālās vidējās, gan profesionālās ievirzes izglītības programmas.

Ēkā paredzēts izvietot mācību un nodarbību telpas, bibliotēku un skolas administrāciju, divas zāles - Mazo zāli ar 146 un Lielo zāli ar 600 līdz 800 vietu ietilpību, kā arī paredzētas koncertzāles administrācijas telpas un mākslinieku ģērbtuves. Kompleksa kopējā lietderīgā platība būs 6598,40 kvadrātmetri, no tiem vidusskolai plānoti 5055 kvadrātmetri, bet koncertzālei - 1543,4 kvadrātmetri.

Šā gada janvārī valdība lēma Ventspils Mūzikas vidusskolai piešķirt profesionālās izglītības kompetences centra statusu. Profesionālās kultūrizglītības kompetences centri paredz radīt kvalitatīvu vidi Latvijas kultūras kapitāla bagātināšanai, izkopt jaunos talantus un izcilību mākslās un mūzikā, stimulēt radošo daudzveidību un radīt priekšnoteikumus starptautiski konkurētspējīgu radošo industriju attīstībai. Īpašu nozīmi centru izveidei Kultūras ministrija saskata reģionu attīstības kontekstā, jo četri no jaunveidojamajiem profesionālās kultūrizglītības kompetences centriem būs izvietoti Latvijas reģionos.

Pašlaik, lai novērstu apdraudējuma risku vidusskolas audzēkņu, pedagogu, administrācijas personāla, apkārt esošo cilvēku dzīvībai un veselībai, kā arī citu personu īpašumam un nodrošinātu Ventspils Mūzikas vidusskolas darbības nepārtrauktību, vidusskola ir pārcelta no telpām Kuģinieku ielā 2 un Pils ielā 38 uz septiņām pagaidu telpām.

Ventspils Mūzikas vidusskola pašlaik ir vienīgā valsts mūzikas vidusskola, kurai nav savu telpu mācību procesa nodrošināšanai.

Vidusskolas tālākā attīstība iezīmēta tādos nacionāla līmeņa politikas plānošanas dokumentos kā "Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam", "Nacionālais attīstības plāns 2014.-2020.gadam" un "Kultūrpolitikas pamatnostādnes 2014.-2020.gadam "Radošā Latvija"". Tāpat vidusskolas tālāka attīstība paredzēta Ventspils pilsētas pašvaldības attīstības plānošanas dokumentos.

Ventspils Mūzikas vidusskola ir lielākā Kultūras ministrijas pārziņā esošā kultūrizglītības iestāde ārpus Rīgas. Vidusskolā 2015./2016.mācību gada sākumā mācījās 476 audzēkņi, tostarp 91 izglītojamais profesionālās izglītības programmās, 385 audzēkņi - profesionālās ievirzes izglītības programmās, kā arī strādāja 98 pedagogi. Vidusskola īsteno profesionālās vidējās, profesionālās ievirzes, interešu izglītības, mūžizglītības un tālākizglītības programmas.

Vidusskola darbojas arī kā Ziemeļkurzemes metodiskais centrs, apvienojot 12 mūzikas skolas. To vidū ir Kandavas, Sabiles, Talsu, Valdemārpils, Dundagas, Rojas, Mērsraga, Kolkas, Piltenes, Ugāles, Kuldīgas un Ventspils Mūzikas skolas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: