Ventspils tiks reklamēta starptautiskajā tūrisma izstādē "ITM 2016", kas no 19.marta līdz 22.martam norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā, informēja Ventspils Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītājas vietniece Inga Aulmane.

Ventspils TIC pārstāvji strādās izstādes Baltijas stendā, kas tiek organizēts sadarbībā ar Krievijas Tūrindustrijas savienības Baltijas nodaļu. Latviju izstādē pārstāvēs vairāku profesionālo asociāciju pārstāvji: Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, Latvijas Kūrortpilsētu asociācija, kas ir arī Latvijas veselības tūrisma klastera biedre, kā arī reģionu pārstāvji.

Neraugoties uz ne visai labvēlīgo sociāli ekonomisko situāciju Krievijā, Krievijas tūristu plūsma uz Ventspili 2015.gadā ir nedaudz pieaugusi. Ventspils naktsmītnēs nakšņojušo Krievijas tūristu skaits pērn palielinājies par 5%, informēja Aulmane.

Ventspils TIC veic dažādas aktivitātes, lai veicinātu Ventspils atpazīstamību Krievijas ceļotāju vidū, norādīja Aulmane. Kopā ar Kurzemes Tūrisma asociāciju un Krievijas Tūrindustrijas savienības Baltijas nodaļu organizētas vairākas tūrisma operatoru un žurnālistu vizītes. Plašākais pasākums notika 2014.gada septembrī, kad Ventspilī norisinājās starptautisks tūrisma forums, ko apmeklēja tūrisma operatori, aģenti un žurnālisti no 12 Krievijas reģioniem. Ventspils ir iekļauta arī Krievijas ceļotāju vidū populārajā bezmaksas elektroniskajā tūrisma ceļvedī "Top Trip Tip".

Lai nodrošinātu ceļotājiem informāciju dzimtajā valodā, Ventspils TIC izdod tūrisma brošūru un kartes krievu valodā. Arī Ventspils virtuālā vēstniecība "Visitventspils.com" pieejama krievu valodā.

Ventspils pilsēta sadarbībā ar Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociāciju un Ventspils Krievu kultūras biedrību ik gadu piedāvā Krievu kultūras dienu programmu. Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā tiek svinēti gadskārtu svētki - Svjatki un Masļeņica. Ventspils ir arī starptautiskā bardu saieta "Tatjanas diena" mājvieta.

Pērn izstādi "ITM" Maskavā apmeklēja vairāk nekā 78 000 cilvēku. Tajā piedalījās 1430 kompāniju pārstāvji no 143 valstīm un Krievijas reģioniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: