Sestdien, 26. martā, kad Lielā Piektdiena aizvadīta, bet Lieldiena vēl tiek gaidīta un gribas iziet dabā pakustēties, tie, kuri nebaidās darba, tiek aicināti uz talku. Laikā no 9.30 līdz 10.00 pulcēsimies Popes kalnā pie estrādes. Kam ir, līdzi ņemiet grābekļus, lāpstas, kam ir  - motorzāģus. Pēc dara – silta zupa, ģitāras skaņas un sarunas.

Daudzu popiņu sirdīs izauklētais sapnis par Popes estrādes atdzimšanu sāk īstenoties! "Jau gadu gaisā virmoja ideja par biedrības dibināšanu, " ziņu portālam Ventas Balss pastāstīja jaundibināmās biedrības "Popes muiža" valdes locekle Dace Sāmīte. Biedrība nepieciešama, lai būtu juridisks pamats rosībai un finanšu piesaistīšanai, tās kodolu veido astoņi cilvēki, bet par biedrības goda biedru varēšot kļūt ikviens, kura sirds un čaklās rokas pieder Popei. Pirmais biedrības organizētais pasākums būs Popes estrādes sakopšanas talka.

"Popes estrāde jau ilgu laiku snauž nepelnīti aizmirsta un klusa. Laiku pa laikam Popes kalna galā nostājas paši popiņi, novadnieki un tālāki ciemiņi - kāds apbrīno skaisto skatu, kas paveras pāri Kurzemes siliem līdz pat jūrai, cits atceras vērienīgos pasākumus, kas savulaik pulcēja tuvākus un tālākus ļaudis. Lai Popes estrādē jau šovasar atkal skanētu un pasākumi pulcētu ļaudis, biedrība "Popes muiža" aicina apvienoties un modināt estrādi augšā. Uz pirmo talkošanu sanāksim jau 26. martā! Aicinām pievienoties gan vietējos, gan tuvākus un tālākus kaimiņus!" - tā biedrības pārstāve Dace Vašuka .

Jau apzināti darāmie darbi un tie ir vērienīgi, tāpēc talcinieki gaidīti kuplā skaitā. Darbus vadīs Mārtiņš Vašuks, Imants Bērziņš un Dace Sāmīte. Pēc ražīga darba visi varēs uzēst siltu zupu un veldzēties dziesminieces Maijas Kalniņas balss skaņās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: