Šorīt braukšanas apstākļi apledojuma dēļ apgrūtināti pa valsts galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem autoceļiem ir gandrīz visos novados, liecina "Latvijas Valsts ceļu" (LVC) operatīvā informācija.

LVC brīdina, ka iespējami nokrišņi sniega veidā, kā arī gaisa temperatūra periodiski pazeminās zem nulle grādiem. Šādos laika apstākļos autobraucējiem jābūt īpaši uzmanīgiem un jāatceras, ka valsts autoceļu tīkls sadalīti piecās ziemas uzturēšanas klasēs, kur tiek ņemta vērā satiksmes intensitāte, autoceļa klasifikācija un autoceļa segums, tāpēc servisa līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs.

Tāpēc LVC lūdz autovadītājus pārliecināties par automašīnas riepu stāvokli un nepieciešamības gadījumā jau laikus aprīkot automašīnu ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

Ventspils novadā vakar un šodien notikušas avārijas. 25. novembrī  plkst. 15:00 Usmas pagastā  pa ceļu A 10 virzienā no Usmas uz Spāres pusi 140. km 1984. gadā dzimis šoferis vadīja automašīnu „Renault”, neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, automašīna ieslīdēja grāvī un apgāzās.

26. novembrī plkst. 03:30 VUgāles pagastā pa ceļu A-10 virzienā no Rīgas uz Ventspili 1981. gadā dzimis šoferis vadīja automašīnu „Ssang Yong Kyron” un neizvēlējās atbilstošu braukšanas ātrumu, iebrauca pretējā kustības joslā un izraisīja sadursmi ar automašīnai „Lexus RX 300”

Turklāt sadursmes izraisītājs pie stūres sēdies alkoholisko dzērienu iespaidā. (1,33promiles).

Mainoties laika apstākļiem un līdz ar to arī braukšanas apstākļiem uz Latvijas ceļiem, Valsts policija aicina spēkratu vadītājus būt īpaši uzmanīgiem, braucot izvērtēt apstākļus un savas spējas, kā arī respektēt citus satiksmes dalībniekus.

Arī gājēji aicināti rēķināties ar apstākli, ka ziemā auto bremzēšanas ceļš var būt garāks, vadītāja redzamību var traucēt nokrišņi un neaizmirst par atstarotāja lietošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: