Eiropas Savienība (ES) trešdien publiskos savus plānus palīdzības sniegšanai Grieķijai, kas saviem spēkiem nespēj tikt galā ar milzīgo imigrantu pieplūdumu.

Grieķija ir lūgusi piešķirt tai aptuveni 480 miljonus eiro, lai palīdzētu izmitināt 100 000 bēgļu.

Eiropā izvietoto NATO spēku komandieris Filips Brīdlovs otrdien brīdināja, ka lielajam cilvēku pieplūdumam Eiropas Savienībā (ES), sevišķi no kara plosītās Sīrijas, ir destabilizējošs efekts.

Brīdlovs pārmeta Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam un Krievijai migrantu krīzes izmantošanu par ieroci pret Rietumiem.

"Krievija un Asada režīms kopā tīšuprāt padara imigrāciju par ieroci, lai mēģinātu satriekt Eiropas struktūras un salauzt Eiropas apņēmību," uzrunājot ASV Senāta Bruņoto dienestu komiteju, norādīja ģenerālis.

ES humānās palīdzības un krīžu kontroles komisārs Krists Stiljanids tviterī paziņoja, ka trešdien ierosinās "instrumentu ārkārtas palīdzībai ES iekšienē". Viņš apstiprināja, ka Grieķija lūgusi lielāku palīdzību priekš imigrantiem, un aicināja ES dalībvalstis palīdzēt Atēnām.

Nauda tiks piešķirta no palīdzības fondiem, kas normālos apstākļos tiktu izlietoti humānās palīdzības sniegšanai ārpus ES.

Kāds avots Grieķijā aģentūrai AFP atklāja, ka aptuveni puse summas tiks izlietota 50 000 bēgļu izmitināšanai nometnēs, bet pārējā tiks atvēlēta viesnīcām un citām bēgļu mītnes vietām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: