Ventspils muzejā aktīvi darbojas vairākas jaunas muzejpedagoģiskās programmas.

Livonijas ordeņa pilī

Sagatavota izglītojoša programma izstādei Cilvēka ķermenis – fabrika. Programma izveidota uz Livonijas ordeņa pils izstāžu zālē apskatāmās Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja izstādes Anatoms bāzes un domāta kā pirmsskolas, tā sākumskolas un pamatskolas audzēkņiem, kā arī 9. klases skolēniem sadarbībā ar skolotāju. Programma darbosies līdz pat izstādes beigām maija vidū. Izglītojošā programma palīdzēs izprast cilvēka ķermeni – kā fabriku, kurā aknas darbojas kā ķīmiskās pārstrādes rūpnīca, plaušas nodrošina ventilāciju, bet smadzenes ir dators...

Jauna izstāde Ventspils muzeja jaunieguvumi. Tajā var iepazīties ar aizpagājušā un pagājušā gada iepirkumiem, arī, piemēram, Aivara Lemberga dāvinājumu muzejam: dokumentu arhīvu – pasēm, apliecībām utt.

Aprīlī notiks tradicionālās Putnu dienas – pirmā lekcija 12. aprīlī būs veltīta gada putnam dzenim.

Amatu mājā

Amatu mājā top jauna izglītojošā programma, kas būs interesanta gan jauniešu, gan pieaugušo auditorijai. Programmas nosaukums – Leģenda par zelta saktu. Tās galvenā intriga – Amatu mājas arheoloģiskās uzraudzības laikā atrastā zelta saktiņa, kas iemūžināta arī Amatu mājas logo. Kopā ar vēsturniekiem rasta radoša pieeja, kurā leģendu izspēlēs divi tēli: skolotājs Fridrihs un lībiešu zvejnieka meita Anna – lielas lupatu lelles. Programmas prezentācija notiks Zaļajā ceturtdienā.

Pilī, Amatu mājā un Brīvdabas muzejā

Lieldienas pilī un Amatu mājā iešūpos radošās darbnīcas. Skolēnu brīvlaikā – no 14. līdz 20. martam – Livonijas ordeņa pilī bērnus un jauniešus gaidīs uz pašapkalpošanās darbnīcu Lieldienām Lielā zaķa skola, bet Amatu mājā apmeklētāji varēs darboties muzeja pedagoga vadībā. Savukārt Piejūras brīvdabas muzejā apmeklētājiem piedāvā izglītojošo programmu Visi līksmi sauc – Lielā diena brauc.

Interesenti uz programmām aicināti pieteikties pie muzeja pedagogiem:

Livonijas ordeņa pils

Muzeja pedagoģe Ilva Buntika, tālr. 29590093.

Piejūras brīvdabas muzejs

Muzeja pedagoģe Zane Kugelberga, tālr. 27188532.

Amatu māja

Muzeja pedagoģe Marta Tjarve, tālr. 26385346.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: