Piektdien, 12. februārī, Ventspils pilsētas dome lēma par nosaukuma “Brīnumzeme” piešķiršanu bērnu rotaļu laukumam Virves ielā 3, Ventspilī.

Atgādinām, ka Žāžciema bērnu rotaļu laukuma nosaukuma atlase notika vairākos etapos. Sākotnēji iedzīvotāji tika aicināti izteikt ierosinājumus, kā rezultātā internetā www.ventspils.lvwww.ventasbalss.lv, e-pastā un rubrikā “Hallo, Ventas Balss klausās!” tika saņemti 67 dažādi nosaukuma varianti, par kuriem iedzīvotāji pēc tam balsoja arī internetā.

 

Tā kā jaunais bērnu rotaļu laukums Žāžciemā ir paredzēts bērniem, pēc tam tika organizēta visu 10 Ventspils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupiņu audzēkņu aptauja jeb referendums, kura laikā bērni balsoja gan par 67 iepriekš saņemtajiem nosaukuma ierosinājumiem, gan arī piedāvāja jaunus nosaukumus. Vislielāko popularitāti no 67 piedāvātajiem nosaukuma variantiem attiecīgi ieguva Brīnumzeme, Varavīksne un Kokteilis.

 

Visbeidzot tika veikta iedzīvotāju aptauja internetā, kurā ventspilnieki tika aicināti balsot par trim jaunā bērnu rotaļu laukuma Žāžciemā nosaukuma variantiem – Varavīksne, Brīnumzeme un Kokteilis –, kuri bija vispopulārākie Ventspils pilsētas bērnudārzu vecāko grupiņu audzēkņu vidū. Pēc interneta aptaujas rezultātiem - 1.vietā ierindojās nosaukums “Brīnumzeme”, un 2015. gada 20. novembrī to atbalstīja arī Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas sēdē.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Margrieta. 08.12.2017, 15:45:24

    Nevajaga melot-pēc interneta aptaujas rezultātiem 1.vietā ierindojās nosaukums "Kokteilis"!Ja to neatbalstīja Pilsētas attīstības komisijas sēdē,tad tā arī vjadzēja paziņot.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: