Puzes kultūras namā šomēnes notiks vairākas dejošanai veltītas aktivitātes. Tā 11., 18. un 25. februārī (plkst. 17) Kultūras nama vadītāja Līga Galdiņa mazajā zālē aicinās sportot jautrā veidā – uz deju paklāja.

"Es šādu paklāju iegādājos mājās un secināju, ka tas kopā ar projektoru, uz kura tiek rādītas dejas, kas jāizpilda, ļauj interesanti un sportiski pavadīt brīvo laiku. Nolēmu divus šādus paklājus iegādāties arī kultūras namā, aicinot dejotājus sacensties savā starpā." Lai dejošana būtu veiklāka, Līga iesaka vilkt zeķes un ērtu apģērbu. Iedrošinot citus Puzes pagasta iedzīvotājus, viņa rosina: "Nesaki "nemāku un negribu", atnāc – apskaties un pamēģini!" Ja par šādu dejošanu būs interese, nodarbības, kas parasti ilgst divas stundas, notiks arī citos mēnešos.

Savukārt 19. februārī plkst. 19 Puzes kultūras nama mazajā zālē paredzēta tikšanās ar Solveigu Maļecku (Dižstende). Viņa stāstīs par deju nozīmi cilvēka dzīvē, atklājot, kas ir sociālās dejas, un norādot, ar ko tās atšķiras no skatuves dejām. Tiks apskatītas balles dejas: lēnais valsis, Vīnes valsis, tango, fokstrots, rumba, ča-ča-ča, svings u.c. Solveiga runās par pareizu satvērienu, stāju, pamatsoļiem, pieskaroties arī deju mūzikas raksturam, ritmam un tempam. Tiks stāstīts arī par piemērota apģērba izvēli un uzvedības etiķeti ballē un deju vakaros. Paredzētas arī praktiskas deju nodarbības, jo Puzes pagasta iedzīvotāji izteikuši vēlmi apgūt balles deju soļus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: