AS "Ventspils nafta" (VN) akcionāru sapulcē pieņemts lēmums par uzņēmuma pamatkapitāla samazināšanu no 146 271 326 eiro uz 1 000 006 eiro, liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Kreditoru prasījumi nodrošinājuma saņemšanai ar ierakstītu sūtījumu piesakāmi uzņēmuma juridiskajā adresē mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Kā ziņots, "Ventspils naftas" akcionāri 2015.gada 2.decembra ārkārtas akcionāru sapulcē pieņēma lēmumu izslēgt uzņēmuma akcijas no regulētā tirgus. Tika izteikts obligātais un galīgais akciju atpirkšanas piedāvājums, kas noslēdzās 2016.gada 18.janvārī. Norēķini par atpirkšanas piedāvājuma ietvaros veiktajiem darījumiem tiks veikti šodien.

Galīgā akciju atpirkšanas piedāvājuma rezultātā "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") rīcībā nonāks 104 479 519 jeb 100% no "Ventspils nafta" akciju kapitāla.

"Ventspils naftas" akcijas tika kotētas biržas "Nasdaq Riga" Baltijas oficiālajā sarakstā kopš 1998.gada.

Birža "Nasdaq Riga" janvāra beigās pieņēmusi lēmumu apstiprināt AS "Ventspils nafta" pieteikumu tās 104 479 519 uzrādītāja akciju izslēgšanai no Baltijas Oficiālā saraksta, par pēdējo akciju tirdzniecības dienu nosakot 25.janvāri.

"Ventspils nafta" darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. "Ventspils nafta" ir koncerna mātessabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos. "Ventspils naftai" pieder 51% no uzņēmuma SIA ""Ventspils nafta" termināls", 66% SIA "LatRosTrans" daļu un 49,94% AS "Latvijas Kuģniecība" daļu.

"Euromin" ir "Vitol" grupas uzņēmums.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: