Lai sniegtu materiālu atbalstu atsevišķu situāciju risināšanai Ventspils pilsētā deklarētajiem bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī pensionāriem un invalīdiem, Ventspils pašvaldība iedalījusi Ls 294 460, ko paredzēts izlietot pabalstu izmaksai. 

 Pašvaldības pabalstu Ls 30 apmērā varēs saņemt visi pensionāri un invalīdi, kuru pensijas vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs nepārsniedz Ls 191,91 (pirms nodokļu nomaksas un neskaitot piemaksu pie pensijas).

Sociālais dienests organizēs un nodrošinās pabalstu piegādi mājās pensionāriem un invalīdiem no šā gada 1. līdz 14. decembrim katru dienu laika posmā no plkst. 11.00 līdz 18.00. Šajā laikā privātmāju īpašnieki tiek aicināti rūpīgāk pieskatīt savus mājdzīvniekus, lai novērstu nepatīkamus starpgadījumus, kad suņi nodara miesas bojājumus personām, kuras piegādā pabalstu mājās. Tie pensionāri un invalīdi, kuri nebūs saņēmuši pabalstu mājās līdz noteiktajam datumam, varēs to saņemt no šā gada 20. decembra līdz 2011. gada 24. janvārim.

Lai saņemtu iepriekš tekstā minēto pabalstu, pensionāriem un invalīdiem ne vēlāk kā 30.11.2010. jābūt reģistrētiem Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras Ventspils nodaļā kā pensijas vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējiem, un viņu dzīvesvietai ne vēlāk kā 30.11.2010. jābūt deklarētai Ventspils pilsētā.

Kopumā pabalstu atsevišķu situāciju risināšanai varētu saņemt 9 120 pensionāri un invalīdi.

Pabalstu varēs saņemt arī bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Pašvaldība piešķirs materiālo palīdzību Ls 20 apmērā katram nepilngadīgam bērnam iepirkumu kartes veidā, ko varēs izmantot pārtikas un citu pirmās nepieciešamības preču iegādei. Paredzēts, ka pabalstu varētu saņemt 935 trūcīgi un maznodrošināti bērni.

Iepirkumu kartes trūcīgās un maznodrošinātās ģimenes par katru bērnu varēs saņemt no šā gada 1. līdz 22. decembrim.

Bērniem invalīdiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm pašvaldības piešķirto pabalstu Ls 30 apmērā izmaksās no š.g. 13. decembra līdz 2011.gada 17.janvārim. Šogad pabalstu varētu saņemt 48 bērni ar īpašām vajadzībām.

43 bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm pašvaldības pabalstu varēs saņemt Ls 30 apmērā. Pabalstu bērnu likumīgajiem pārstāvjiem izmaksās no š.g. 6.decembra līdz 2011.gada 10.janvārim.

Visas iedzīvotāju grupas, kurām ir tiesības saņemt pabalstu atsevišķu situāciju risināšanai, to varēs saņemt augstāk norādītajos datumos abās Sociālā dienesta kasēs - Raiņa ielā 10 un Talsu ielā 39, Ventspilī, kases darba laikā.

Kases darba laiks ir sekojošs:

Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10

Pirmdienās – no plkst.10.00- līdz plkst.13.00

Trešdienās – no plkst.12.00- līdz plkst.15.00

Piektdienās – no plkst.10.00- līdz plkst.13.00

Sociālā dienesta Pārventas filiālē Talsu ielā 39

Otrdienās – no plkst.10.00-līdz plkst.13.00

Ceturtdienās –no plkst. 12.00-līdz plkst.15.00

Pensionāriem un invalīdiem, kuri pabalstu vēlēsies saņemt kasē, svarīgi zināt, ka pirmssvētku dienās - 20.,21.un 22. decembrī kases darba laiks abās pilsētas daļās - gan Raiņa ielā 10, gan Talsu ielā 39, būs no plkst.10.00-15.00.

Lūdzam iedzīvotājus ievērot, ka atbilstoši Ventspils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem, kuri nosaka pašvaldības pabalstu saņemšanas kārtību, pabalstus var saņemt personas, kuras savu dzīvesvietu ir deklarējušas Ventspils pilsētā un dzīvo Ventspilī.

Visi iedzīvotāji, kuriem ir tiesības saņemt pabalstu atsevišķu situāciju risināšanai, tiek aicināti rakstīt iesniegumu, lai pabalstu pārskaita uz norēķinu kontu. Šādu iesniegumu var rakstīt visu attiecīgā pabalsta izmaksas laiku, aizpildot jau sagatavotu iesnieguma formu, kuru var saņemt Sociālajā dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: