Šodien Ventspilī atklāja dienas atbalsta centru Cimdiņš ģimenēm, kas audzina bērnus ar īpašām vajadzībām.

Apskati fotogrāfijas!

Projekts tapis, Latvijas Bērnu fondam sadarbojoties ar Ventspils pilsētas domi.

Jaunajā centrā, kurš apmeklētājus sāks uzņemt no 2011. gada 1. janvāra, bērniem ar īpašām vajadzībām tiks nodrošināta bezmaksas pieeja kvalitatīviem sociālajiem un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumiem.

Ventspils pilsētas dome projekta vajadzībām piešķīrusi telpas 161,4 m2 platībā, kā arī līdzfinansējumu 10% apmērā jeb 20 000 eiro. Savukārt vēl pirms projekta uzsākšanas pašvaldība bija izstrādājusi telpu remontdarbu tehnisko projektu, tādējādi ieguldot projekta īstenošanā papildus minētajam līdzfinansējumam vēl 13 233 eiro (9 300 latu). Pilsētas dome plāno nodrošināt atbalsta centra „Cimdiņš” darbības ikgadējo finansējumu līdz 20 000 Ls apmērā.

Atbalsta centra „Cimdiņš” vadītāja Ieva Sāmīte-Cērpa: „Esam ļoti priecīgi un gandarīti, ka kopīgiem spēkiem ir izdevies realizēt ieceri un izveidot tik daudzām ģimenēm un bērniem nepieciešamo atbalsta centru, kurā vienuviet bērniem ir iespēja saņemt gan medicīnas pakalpojumus, gan arīdzan apgūt jaunas iemaņas un pieredzi. Šāds centrs sekmēs gan bērnu veselības uzlabošanos, gan pašas ģimenes atgriešanos normālā dzīves kvalitātē.”

Paredzēts, ka ar 1. janvāri „Cimdiņš” dienā nodrošinās pakalpojumus desmit bērniem līdz 16 gadu vecumam un desmit bērniem virs 16 gadiem. Centrā būs atsevišķi pieejami šādi medicīnas pakalpojumi: rotaļu terapija, nodarbības sensorajā istabā, attīstošās Montesori nodarbības, varēs izmantot psihologa pakalpojumus, apmeklēt radošās darbnīcas. Tāpat „Cimdiņš” piedāvās ne tikai medicīnas pakalpojumus, bet arī bērniem būs iespējams centra speciālistu pavadībā apmeklēt arī kultūras pasākumus, bibliotēkas, Ventspils digitālo centru un tml.

Plānots, ka novembra beigās sāks darboties jaunā centra mājas lapa www.cimdins.lv, kurā būs iespēja iegūt informāciju par centra sniegtajiem pakalpojumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: