Ar Ventas tilta rekonstrukciju ir kā latviešu sakāmvārdā – atlicis vien pārkāpt suņa astei.

Rekonstruējamā tilta jaunās aprises jau visu rudeni kārdina autobraucējus un kājāmgājējus – kad tas beidzot tiks nodots lietošanai? Darbu pasūtītāja pārstāvis – Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis – izvairās nosaukt konkrētu datumu, taču liek noprast: decembrī tilts beidzot būs gatavs.

Par to liecina arī pagājušās nedēļas nogalē notikušais tilta vidējās – paceļamās – daļas pirmais pacelšanas mēģinājums. Ventas Balss jau vairākkārt ir rakstījusi par iemesliem, kas kavēja būvniecības darbus, – gan bargā ziema, gan tilta paceļamās daļas mehānismu piegādātāju kavēšanās. Tagad  mehānismi ir saņemti, samontēti un notiek to regulēšana un testēšana. Pirmais pacelšanas mēģinājums pagājušās nedēļas nogalē bijis veiksmīgs, apgalvo Sarmulis. Nu iespējama vidējā laiduma seguma 200 kvadrātmetru platībā uzklāšana, kam sekos tilta laiduma slogošana. Darbus veic AS Latvijas tilti.

Tilta rekonstrukcija tika uzsākta pagājušā gada augustā. Jau minēto iemeslu dēļ tilta būvniecības darbi iekavējās, tāpēc celtniekiem neizdevās rekonstrukciju pabeigt sākotnēji nospraustajā termiņā – gada laikā. Pilsētas iedzīvotāji un viesi Ventas šķērsošanai vēl joprojām izmanto Apvedtiltu, taču ar nepacietību gaida Ventas tilta atdzimšanu jaunā veidolā – ar četrām joslām braucējiem un īpašu celiņu velosipēdistiem un gājējiem.

Apskati fotogrāfijas!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: