Sakarā ar Saeimas veiktajiem grozījumiem un jaunumiem Latvijas Republikas (LR) likumos un Ministru kabineta (MK) noteikumos, kuri uzliek par pienākumu veikt izmaiņas norēķinos par komunālajiem pakalpojumiem daudzdzīvokļu mājās, pašvaldības SIA - „ŪDEKA”, „Ventspils siltums” un „Ventspils labiekārtošanas kombināts” sagatavoja priekšlikumus par izmaiņām rēķinu nosūtīšanas un izsniegšanas kārtībā izskatīšanai Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē.

Ventspils pilsētas domes vadība iepazinās ar komunālo pakalpojumu sniedzēju sagatavotajiem priekšlikumiem un uzdeva samazināt rēķinu nosūtīšanas un izsniegšanas izmaksas, iekļaujot tajās tikai tiešās konkursa kartībā izraudzītā rēķinu piegādātāja noteiktās piegādes izmaksas. Pārējās izmaksas, kas saistītas ar rēķinu sagatavošanu, komunālo pakalpojumu sniedzēji - pašvaldības SIA - „ŪDEKA”, „Ventspils siltums” un „Ventspils labiekārtošanas kombināts” - segs no pašu līdzekļiem.

 

Ņemot vērā iedzīvotāju lūgumus un Ventspils pilsētas domes priekšlikumus un ieteikumus, Ventspils komunālo pakalpojumu sniedzējiatkārtoti izvērtēja iepriekš noteiktās uz ventspilnieku mājas adresēm nosūtāmo rēķinu izmaksas un rada iespēju tās samazināt no 0.80 EUR uz 0.30 EUR (tai skaitā PVN) par vienu rēķinu mēnesī.

 

Šāds risinājums iespējams, sadarbojoties visiem trim pakalpojumu sniedzējiem – ŪDEKAI, Ventspils siltumam un Ventspils labiekārtošanas kombinātam, kopīgi izvēloties vienu rēķinu piegādātāju konkursa kārtībā, nevis izmantojot standarta VAS „Latvijas pasts” pakalpojumus, kā bija plānots iepriekš.

 

Ņemot vērā iepriekš minēto, Ventspilī rēķinu saņemšanas izmaksas būs – 0.30 EUR t.sk. PVN, tai pat laikā Rīgā par rēķinu sagatavošanu un izsūtīšanu ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs ir aprēķinājis izmaksas 3,19 EUR t.sk. PVN, Jelgavā – 3,63 EUR t.sk. PVN, bet Liepājā – 8,97 EUR t.sk. PVN, savukārt, lai saņemtu AS „Latvenergo” un SIA „Lattelecom” rēķinus papīra formātā, klientam jāšķiras no attiecīgi 0,50 un 3,00 EUR t.sk. PVN.

 

Klienti, kuri iepriekš bija pieteikušies rēķinus saņemt Abonentu daļās, turpmāk tos saņems uz mājas adresi. Ja pakalpojumu sniegšanas adrese atšķiras no vēlamās rēķinu saņemšanas adreses, iedzīvotājiem jāsazinās ar uzņēmumu Abonentu daļām. Komunālo pakalpojumu sniedzēji atgādina, ka klientiem jebkurā brīdī ir iespēja pāriet uz bezmaksas rēķina saņemšanas veidu, tas ir – rēķinu saņemt klienta izvēlētajā e-pastā.

 

Ventspils komunālo pakalpojumu sniedzēji atgādina, ka izmaiņas norēķinos par komunālajiem pakalpojumiem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem ir jāievieš sakarā ar Saeimas veiktajiem grozījumiem un jaunumiem LR likumos un MK noteikumos: Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma grozījumi, likumam pakārtotie 15.09.2015. Ministru kabineta noteikumi Nr. 524 Kārtība, kādā nosaka, aprēķina un uzskaita katra dzīvojamās mājas īpašnieka maksājamo daļu par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem”, kā arī ar 2016. gada 1. janvāri stājies spēkā Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: