Ilgstošas snigšanas apstākļos ceļu uzturēšanos darbos ir iesaistīts liels skaits ziemas tehnikas, tāpēc autovadītāji tiek aicināti būt īpaši vērīgiem tajos ceļu posmos, kur strādā sniega tīrītāji un kaisītāji, informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Sākot no plkst.3 rītā, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas vairāk nekā 170 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic sniegoto ceļa posmu tīrīšanu un kaisīšanu.

Kā skaidro LVC, sniega tīrāmajām mašīnām nav viegli manevrēt, strādājot tās pārvietojas ar nelielu ātrumu, nepārsniedzot 60 kilometrus stundā (km/h), bet pārsvarā brauc ar 40 km/h.

Ziemas dienesta mašīnu apdzīšana var būt bīstama. Autovadītājiem esot jāapzinās, ka uz pretējās brauktuves daļas var vēl nebūt veikti ceļu uzturēšanas darbi. Tāpat jāņem vērā, ka sniega vērpetes pasliktina redzamību, kā arī var būt bieza nenotīrīta sniega kārta vai arī apledojums gadījumā, ja tas nav vēl apstrādāts ar pretslīdes materiālu. Tāpēc, veicot apdzīšanu, var būt problēmas, novērtējot ceļa stāvokli, un braukšanas apstākļi var strauji un negaidīti mainīties.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: