Pagājušā gada nogalē tika izsludināts metu konkurss „Daudzfunkcionālā inovāciju centra jaunbūve, revitalizējot degradēto teritoriju Rūpniecības ielā 2, Ventspilī”. Iesniegtos metus, 12. janvārī Ventspils Jaunrades namā vērtēja speciāli izveidota žūrijas komisija.

 

Konkurss paredz izbūvēt jaunbūves ēku Ventspilī, Rūpniecības ielā 2 ar kopējo platību 6250 m2 apmērā, plānojot tajā izveidot Inovāciju centru ar nomas telpām jauno uzņēmēju atbalstam un piesaistei, jaunu darba vietu radīšanai, kā arī Interešu izglītības centru jeb Zinātnes centru.

 

 

Būvniecībai plānots piesaistīt Eiropas Savienības fondu finansējumu 2014. – 2020. gada Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda darbības programmas ”Infrastruktūra un pakalpojumi” 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" ietvaros.

 

 

Konkursa uzvarētājs saņems uzaicinājumu piedalīties sarunu procedūrā par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību, kā arī naudas balvu. Naudas balvas par dalību konkursā saņems arī otrās un trešās vietas ieguvējs, kā arī vēl trīs pretendenti - veicināšanas balvas.

 

 

Projekta izstrāde paredzēta 2016. gadā, bet būvniecības uzsākšana 2017. gadā.

12. Janvārī plkst. 14:00 Ventspils Jaunrades nama telpās konkursam iesniegtos metus vērtēja žūrijas komisija 9 dalībnieku sastāvā, kā arī 6 pieaicināti eksperti, tai skaitā 2 ārvalstu eksperti – Igaunijas arhitekts Siim Tuksam, kas piedalījies zinātnes centra „AHHAA” būvprojekta izstrādes procesā un Igaunijas arhitekte Maarja Kask, kas pārstāv Igaunijas arhitektu uzņēmumu Salto AB OÜ.

FOTO: Konkursam iesniegtie meti!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: