Irānis Paimans Emadi Ventspilī strādā kopš 2006. gada aprīļa. Četri gadi un seši mēneši pagājuši rūpējoties par ventspilnieku acu veselību.

Tumsnējais ārsts ieguvis iedzīvotāju cieņu un uzticību, tāpēc ziņa par viņa aizceļošanu uz Angliju nāca negaidīti. Kā vēlāk izrādījās – aizbraukšana saistīta ar mācībām, bet Ventspils Paimana skatījumā ir pati brīnišķīgākā un mierīgākā pilsēta pasaulē.

Pēdējā laikā jūs Ventspilī bijāt reti.

– Jā, es vasarā aizbraucu uz Angliju, uz kursiem, kas ilga pusotra mēneša. Un tur man piedāvāja palikt strādāt. Sāku par to domāt, jo piedāvājums bija specifisks un man kā acu ārstam arī interesants. Šādi patstāvīgu darbu sāk angļu ārsti, kas tikko beiguši rezidentūru.

Darbs saistīts ar izglītības iespējām. Apmācībā iekļautas arī operācijas. Pabeidzu  kursus un piekritu arī pastrādāt. Sāku kārtot dokumentus, bet tad radās problēmas. Tā kā neesmu Eiropas Savienības pilsonis un man ir tikai uzturēšanās atļauja, vajadzēja veikt dziļāku dokumentu pārbaudi.

Man teica, ka tā varētu ilgt līdz pat sešām nedēļām. Uz šīm sešām nedēļām atgriezos Latvijā, bet īstenībā ar sešām nedēļām nepietika. Dokumentu kārtošana aizņēma laiku no augusta līdz oktobrim. Vēl jādabū darba atļauja, un decembra sākumā varēšu sākt strādāt.

Domājat palikt Anglijā pavisam vai tikai kādu laiku?

– Līgums ir uz sešiem mēnešiem, bet to var pagarināt arī uz gadu. Tas ir pats ilgākais laiks, ko būšu prom.

Vai tas nozīmē, ka esat pārtraucis darba attiecības ar Ventspils slimnīcu?

– Esmu interesējies, vai pēc atgriešanās varēšu turpināt darbu Ventspils slimnīcā. Runāju ar savu kolēģi un draugu Olafu Ķeņģi, kas man ļoti daudz palīdzēja pašā sākumā. Viņš teica, ka, visticamāk, tāda iespēja būs.

Visu interviju lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: