Lai kompensētu mediķu trūkumu, dažādu specialitāšu ārstiem vajadzēs nostrādāt noteiktu dežūru skaitu valsts slimnīcās, šodien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja demisionējošās valdības veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Viņš atzina, ka viņš ir gatavs turpināt strādāt par Veselības ministru un pieņemt nepopulārus lēmumus, lai pamazām sāktu sakārtot veselības aprūpes jomu Latviju. Un viens no būtiskākajiem jautājumiem esot izteikts medicīnas speciālistu trūkums.

"Piemēram, tagad mums gandrīz nav labu kvalificētu ginekologu, jo viņi nav gatavi strādāt par tādu atalgojumu valsts slimnīcās. Nesen no Rīgas Dzemdību nama aizgājis ļoti labs speciālists, jo viņš vairs nespēj uzturēt savu ģimeni un tāda situācija ir ne tikai šajā specialitātē, bet arī citās medicīnas jomās," stāstīja Belēvičs.

Tāpēc viens no nepopulārajiem lēmumiem varētu būt tas, ka valsts slimnīcās, kurās trūkst kāds speciālists noteiktu dežūru skaitu vajadzēs strādāt privātās praksēs un klīnikās strādājošajiem speciālistiem.

"Ir jāsaprot, ka tas ir nepieciešams cilvēkiem, ne tikai tiem, kas dzīvo Rīgā, bet arī no lauku reģioniem," piebilda ministrs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: