Šovakar tiks sasaukta iepirkumu komisijas sēde, lai izraudzītos būvfirmu vētrā norautā Ventspils slimnīcas jumta atjaunošanai steidzamības kārtā iespējami īsā laikā, informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij").

Būvnieks tiks izraudzīts atbilstoši kārtībai, kas paredzēta šādās situācijās. "Esam konsultējušies ar Iepirkumu uzraudzības biroju. Būvnieks tiks izvēlēts sarunu procedūrā," informēja Vītoliņš. Būvdarbu ģenerāluzņēmējs tiks izraudzīts starp diviem pretendentiem - SIA "Samrode" un SIA "Ostas celtnieks" -, kas jau šodien bija izrādījuši atsaucību un nekavējoties ieradušies Ventspils slimnīcā, lai piedalītos vētras postījumu likvidēšanā. Kā ziņots, SIA "Samrode" pirms diviem gadiem atjaunoja vētrā cietušās Ventspils slimnīcas jumtu, un tieši šī, pirms diviem gadiem atjaunotā jumta daļa, rīta vētrā nav norauta, tādēļ, kā atzina slimnīcas valdes loceklis Dainis Gīlis, nav pamata apšaubīt "Samrodes" veikto darbu kvalitāti.

Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks pieļāva, ka lielāko daļu vai pat visas jumta atjaunošanas izmaksas varētu segt apdrošinātājs. Tas, vai vērsties ar finansiālām pretenzijām pret uzņēmumu SIA "Rude K", kas 2008.gadā izbūvējusi šī rīta vētrā cietušo slimnīcas jumtu, vēl tiks izvērtēts, piebilda Vītoliņš.

Kā uzsvēra Ventspils vicemērs, slimnīcas korpusam daļēji ir norauts salīdzinoši nesen izbūvētais divslīpju jumts, taču zem tā ir otrs - lēzenais - jumts ar bituma segumu, līdz ar to nav paredzama masīva lietus ūdens plūsma slimnīcas telpās un situācija nav tik dramatiska kā tad, ja slimnīca vispār būtu palikusi bez jumta.

Ventspils policijas iecirknī nav reģistrēts neviens notikums saistībā ar slimnīcas jumta postījumiem vētras laikā, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: