Spēcīgais vējš šorīt Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ēkai norāvis daļu jumta seguma. Tā rezultātā traumpunktā iebrukuši griesti, cietušo nav. Turpinās darbs pie postījumu seku likvidēšanas. Iesaistīti gan glābēji, gan būvnieki.

Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai norauta daļa jumta seguma aptuveni 1900 kvadrātmetru platībā un tas nokritis uz piecām blakus ēkai novietotām automašīnām, kurās tobrīd nav bijuši cilvēki. Slimnīcas personāls un pacienti nav apdraudēti, un līdz ar to nav nepieciešama arī viņu evakuācija. Ugunsdzēsēji glābēji turpina darbu notikuma vietā.

Kā uzsvēra VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis, šobrīd notiek nokritušā jumta demontāža, lai pārliecinātos, vai zem šīm konstrukcijām tiešām nav cilvēku. Uz doto brīdi no VUGD notikuma vietā atrodas divas autocisternas un viens glābšanas automobilis.

SIA  “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valdes loceklis – galvenais ārsts D.Gīlis informē, ka šobrīd nav nepieciešamības veikt pacientu evakuāciju, un slimnīcas personāls izvērtē pacientu izrakstīšanas iespējas un nepieciešamību. Slimnīcas valdes loceklis O. Ķeņģis informē, ka pēc negadījuma par ārkārtas situāciju tika informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pacienti, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, tiks hospitalizēti citās slimnīcās. Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju – no Vasarnīcu ielas puses. 

Vēja brāzmas Ventspilī 30. novembra rītā sasniedza 34 m/s, kas vairāk kā par 10 m/s pārsniedz iepriekšējās VĢMC prognozes.

Apmeklētājiem, kuriem ir pieraksti uz ambulatoro pieņemšanu Acu slimību nodaļā, Ginekoloģijas nodaļā, kā arī pieraksts uz datortomogrāfijas izmeklējumiem, ņemot vērā ārkārtas situāciju, šodien, 30.novembrī, un rīt, 1.decembrī, netiks pieņemti. Apmeklētāji tiks telefoniski informēti, piedāvājot citu pakalpojuma saņemšanas laiku.

 

Valdes loceklis – galvenais ārsts D.Gīlis informē, ka operatīvi rīkojoties, rasta iespēja nodrošināt traumpunkta darbību blakus telpās.

 

Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju – no Vasarnīcu ielas puses.

 

Jautājumu gadījumā var zvanīt pa tālruni 63622658.

Pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” pārstāvis informē, ka šobrīd tiek veikta atlikušā jumta seguma daļas nostiprināšana, kā arī tiek veikta inženierkomunikāciju tehnisko caurumu aizvēršana, lai novērstu mitruma izplatīšanos. Turpinās stāvlaukuma attīrīšana.

 

Atbildīgie dienesti par komunikāciju darbu  - SIA “Volts” un “Caverion” - pārbaudījuši elektroapgādes un ventilācijas sistēmas.

 

 

 

Glābšanas darbos avārijas seku novēršanai iesaistīti ~ 40 cilvēki, tai skaitā VUGD un lielākie Ventspils būvniecības uzņēmumi. Slimnīcas valde izsaka pateicību SIA “Samrode” un SIA “Ostas celtnieks” par atsaucību un nekavējošu ierašanos Ventspils slimnīcā, lai piedalītos vētras postījumu likvidēšanā.

 

 

 

Ventspils slimnīcā turpinās inženierkomunikāciju tehnisko caurumu aizvēršana

 

FOTO šeit, šeit, šeit un šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: