Ventspils 1.pamatskolā šodien izglītības darbinieku streikā piedalās lielākā daļa pedagogu. Kā atzina skolas direktore Sandra Šulce, "šis ir streiks nevis par naudu, bet gan par attieksmi".

"Skolotāji ir noguruši no solījumiem. Pedagogu darbā atbildība ir milzīga, bet no valsts šo atbildību par pedagogiem nejūt. Šis nav streiks par naudu, bet gan streiks par attieksmi - vismaz tā es to jūtu savā skolā," atzina Šulce.

Ventspils 1.pamatskolā strādā 31 skolotājs, un no viņiem šodien streikā nepiedalās tikai četri. Lai gan lielākā daļa skolas pedagogu streiko, tomēr mācības pavisam nav atceltas - četrām klasēm tās notiek pie tiem pedagogiem, kuri nestreiko. Šajās klasēs skolēniem notiek pāris nodarbības, bet nevienai klasei nav vairāk par četrām mācību stundām, skaidroja direktore.

Visi pedagogi, kuri streiko, tomēr atrodas savos kabinetos, taču stundas nevada. "Viņi rosās, katrs kaut ko dara. Plkst.11 mums paredzēta maza sapulcīte," informēja Šulce.

"Vecāki atbalsta skolotājus. Neesam no viņiem dzirdējuši sašutumu vai neapmierinātību par to, ka skolotāji šodien streiko," piebilda skolas direktore.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: