Atsaucoties uz Ventas Balss publikāciju Ieguvēji būs godīgie maksātāji, Ventspils pilsētas Sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe sniedz skaidrojumu par atbalstu trūcīgām un maznodrošinātām personām.

Laikraksta Ventas Balss publikācijā (12.11.2015.) par jauno ko­munālo maksājumu norēķinu kārtību Ieguvēji būs godīgie mak­sā­tāji minēts, ka «...vēl līdz galam nav īsti skaidrs, kā maksās par patērēto ūdeni un siltumu mazturīgie un maznodrošinātie ie­dzīvotāji, kuriem ievērojamu maksājumu daļu – no 50 līdz 80% – kompensē pilsētas pašvaldības Sociālais dienests.

 

Ventspils pilsētas Sociālā die­nes­ta vadītāja Dace Kaņepe:

 

Pašlaik atlaižu piešķiršanā Ūdekas sniegtajampakalpojumamir spēkā nosacījums, ka Sociālais dienests apmaksā izdevumus par patērēto ūdeni 50% apmērā tikai tad, ja iedzīvotājs jau ir veicis maksājumu par savu daļu. Lai atvieglotu ie­dzī­votājiem pabalsta saņemšanu, no nā­kamā gada par ūdens patēriņu Sociālais dienests pārskaitīs atlaidi Ūdekai vēlpirms trūcīgais vai maz­no­drošinātais iedzīvotājs būs veicis savu maksājuma daļu, pamatojoties uz rēķinā izrakstīto summu. Uzņēmums Ūdeka nepieciešamo informāciju, tāpat kā līdz šim, nodos Sociālajam dienestam. Ierobežojums maksimālajam ūdens patēriņam uz vienu personu saglabāsies.

 

Savukārt norēķinos ar uzņēmumu Ventspils siltums nekādas izmaiņas nav plānotas, jo arī pašlaik atlaides par šo pakalpojumu tiek pārskaitītas pakalpojumu sniedzējam vēl pirms iedzīvotāja maksājuma veikšanas. Siltums Sociālajam dienestam sniegs nepieciešamo informāciju par katra trūcīgā vai maznodrošinātā iedzīvotāja siltumenerģijas patēriņu un aprēķināto atlaides apmēru.

 

Mājās, kurās iedzīvotāji būs nolēmuši nesaglabāt tiešos norēķinus un turpmāk veikt maksājumus, saņemot no mājas pārvaldnieka vie­nu rēķinu, Sociālais dienests slēgs līgumus ar mājas pārvaldniekiem par savstarpējo norēķinu kārtību atlaižu piešķiršanā trūcīgajiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem. Arī šajos gadījumos iedzīvotājiem nekas būtiski nemainīsies, jo piešķirto atlaidi par katru mājas iedzīvotāju saskaņā ar līguma nosacījumiem mājas pārvaldnieks pārskaitīs attiecīgi Ūdekai un Siltumam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: