Ja vēlamies veicināt tautas sporta attīstību valstī un sagaidīt augstus sasniegumus, nepieciešams sakārtot sporta treneru atlīdzības jautājumu, tiekoties ar Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valdes priekšsēdētāju un prezidentu Einaru Fogeli un viceprezidentu Ati Sausnīti, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā informēja prezidenta Preses dienestā, LSFP pārstāvji norādījuši, ka sporta treneru atalgojums pašlaik sporta nozarē ir viens no prioritārajiem. Tika uzsvērts, ka dažkārt bērnu un jauniešu treneriem nākas strādāt papildu slodzi, lai nopelnītu iztiku, tāpēc jaunajiem treneriem nav pienācīgas darba motivācijas. Fogelis pauda, ka ir nepieciešams veidot atsevišķu fondu sporta treneru atalgojuma nodrošināšanai.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī nepieciešamība saglabāt sabiedriskā labuma statusu sporta organizācijām, kas ļauj vieglāk piesaistīt ziedojumus. Vējonis uzsvēra, ka ir svarīgi veicināt privātā sektora, īpaši uzņēmēju, atbalstu sporta organizācijām, jo valsts nespēs pilnvērtīgi finansēt sporta nozari.

LSFP pārstāvji arī informēja prezidentu par padomes īstenotajiem finansējuma piesaistes veidiem, tostarp apgūtajiem Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļiem. Pērn LSFP piesaistījusi ES fondu līdzekļus, lai popularizētu sportiskās aktivitātes bērnu vidū, īpaši akcentējot bērnu aptaukošanās problēmu.

Vējonis ar LSFP pārstāvjiem arī pārrunāja nepieciešamību popularizēt sportiskās aktivitātes iedzīvotāju vidū, uzsverot ne tikai to pozitīvo ietekmi uz kopējo fizisko un garīgo veselību, bet arī iespēju ar sporta potenciālu veicināt sabiedrības saliedētību. Sarunas noslēgumā prezidents pauda apņemšanos atbalstīt LSFP organizētos tautas sporta pasākumus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: