Šonedēļ ir uzsākts darbs pie Ventspils ziedu skulptūru pārveidošanas ziemas sezonai atbilstošos noformējumos. Ziemas tērpus skulptūrām veido SIA „Ziedu dizains” un pirmā skulptūra, kas tiks pie jauna noformējuma ir Lielā ziedu gotiņa.

Šoruden pretēji citiem gadiem pirmo ziemas noformējumu dārznieces veidos Lielajai ziedu gotiņai, kas gozējas Sarkanmuižas pļāvā. Tā ir pamanāmākā, lielākā un viena no ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotākajām ziedu skulptūrām. Plānots Lielo gotiņu noformēt šīs nedēļas laikā.

 

Savukārt sākot ar nākošo nedēļu ziemas noformējumu pakāpeniski iegūs arī pārējās astoņas ziedu skulptūras -Mārītes Pārventā, Mārītes Ostas ielā, Ziedu pulkstenis, Zaķu ģimene, Basketbola bumba, Bobslejistu ekipāža, Zemūdens pasaule, Pīļu ģimene

 

Skulptūru ziemas noformējumam tiek izmantoti krāsaini, vakara gaismās spīguļojoši metāla elementi, krāsainas lampiņu virtenes un citi dažādi ziemas laika apstākļiem piemēroti materiāli. Daļa saglabājušies no iepriekšējiem gadiem, bet daļu materiālu pēc godam nokalpotas sezonas nākas atjaunot.

 

Šovasar puķu skulptūrās rotājās kopā vairāk kā 34 tūkstošu vasaras puķu dažādās krāsās, taču arī skulptūru ziemas noformējums būs ne mazāk krāšņs – tas radīs patīkamu noskaņu un kopā ar pārējo pilsētas ziemas sezonas noformējumu sildīs iedzīvotāju un pilsētas viesu sirdis aukstajos un tumšajos ziemas mēnešos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: