Par īstu ažiotāžu vēl pirms paša pasākuma kļuvusi psihoterapeita Viestura Rudzīša viesošanās Ventspils Galvenajā bibliotēkā. Komentāru jūru pie ventasbalss.lv raksta atstājuši lietotāji, kuri dalās domās par psihoterapeita uzskatiem. Rudzītis Ventspils Galvenajā bibliotēkā viesosies šovakar plkst. 17.00.

Pasākums norisināsies ciklā “Pieredzes ceļš” un tajā tiks iztirzāts jautājums par sievišķo un vīrišķo. «Sievišķais princips nozīmē visu zināt, bet neko nesaprast, bet vīrišķais – neko nezināt, bet visu saprast. Tādēļ sievišķais tiecas uz vīrieti – ir jāsaprot, kas ar mani notiek! Un vīrišķais tiecas uz sievišķo – vēloties kaut ko uzzināt, lai pēc tam varētu to izskaidrot,» tā savā interneta blogā uzskatos dalās Rudzītis.

Psihoterapeits sacēlis īstu vētru Ventspils sabiedrībā. Portāls ventasbalss.lv no Ventspils Augstskolas zinātņu prorektora Artūra Vrubļevska saņēma atklātu vēstuli, kura adresāta arī Ventspils pilsētas bibliotēkai. Vrubļevskis pauž iebildumus par psihoterapeita Viestura Rudzīša pasākumu bibliotēkā. ''Rakstu, lai stingri iebilstu pret Jūsu vadītajā iestādē plānoto un plaši reklamēto “ārsta, psihoterapeita” Viestura Rudzīša pasākumu. Lietoju pēdiņas, jo ārsta profesija Latvijā ir reglamentēta un praktizēšanai ir nepieciešams Latvijas Ārstu biedrības sertifikāts, bet Rudzīša kungam tāds nav kopš 2005.gada,'' raksta Vrubļevskis.

Viesturs Rudzītis sarunā ar portālu ventasbalss.lv skaidro, ka šāda ažiotāža sacelta, jo viņa teiktais cilvēkiem trāpa pa kaut kādiem punktiem, un tad šie punkti reaģē katram pa savam.

Savukārt Ventspils Augstskolas zinātņu prorektors Artūrs Vrubļevsks savā vēstulē raksta, ka viņa iebildumiem pamatā ir viedoklis, ka Valdis Rudzītis pauž mūsdienu sabiedrībā nepieņemamus uzskatus un ir šarlatāns. Šarlatāns, jo izliekas par ārstu, kaut arī tāds nav. ''Atzīšos, ka nevaru saprast, vai pats Rudzīša kungs apzinās savu viedokļu idiotismu un tos pauž mantkārības vadīts, vai nē. Protams, Rudzīša kungam ir tiesības uz savu viedokli, bet viņam nav tiesību uz Ventspils Bibliotēku kā platformu savu viedokļu skandēšanai un grāmatu reklamēšanai – tā jau ir privilēģija, kuru viņš, manuprāt, nav pelnījis. Nepietiek ar popularitāti un cilvēku interesi, jo bibliotēka tomēr ir kas vairāk par tirgus placi vai izklaides vietu'', raksta Vrubļevskis.  

Viesturs Rudzītis norāda, ka viņa lekcijas vienmēr ir dialogu formā. Tā nebūs monologa lekcija, kurā viņš viens pats runās trīs stundas. Sarunā varēs iesaistīts jebkurš apmeklētājs un izteikt savu viedokli. Rudzītis uz sarunu aicina tos, kuri jūtas sadusmoti, dzirdot par viņu vai viņa aktivitātēm. ''Varbūt, ka šī nevienaldzība pret mani varētu būt interesanta tiem cilvēkiem un viņi par to varētu uzzināt ko jaunu'', portālam ventasbalss.lv stāsta Viesturs Rudzītis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: