Pēc ievērojama uzlabojuma un progresa atveseļošanās procesā ventspilnieka Kirila Karpenko stāvoklis atkal pasliktinājies. Puisim joprojām ir vajadzīgas donoru asinis un morālais atbalsts.

Jau vairākus mēnešus ventspilnieks Kirils Karpenko cīnās ar smagu asins saslimšanu, kas viņu negaidot piemeklēja izlaidumu eksāmenu pašās beigās 3. vidusskolā, kuru jaunietis pabeidza. Pēc diviem ķīmijterapijas kursiem viņa stāvoklis stabilizējās un Kirils teju mēnesi pavadīja mājās Ventspilī. Šajā laikā viņš bija panācis lielu progresu, cīnoties ar insulta, kuru viņš piedzīvoja pēc pirmā ķīmijterapijas kursa, un daļējas paralīzes sekām. Kirila draugi apciemoja viņu un priecājās līdz ar viņu. Kirilam bija vērojami lieli panākumi – viņš jau sāka pats atkal staigāt, tomēr viņa slimība nolēma vēlreiz par sevi atgādināt. Kirila stāvoklis pasliktinājās un viņš atkal tika ievietots Rīgas Linezera slimnīcā, lai izietu kārtējo ķīmijterapijas kursu. Tagad viņš atjaunojas pēc ķīmijas, vēžu šūnas viņa organismā nav atrastas, taču, lai atjaunotu trombocītu līmeni, jaunietim ir nepieciešams pārliet lielu daudzumu donoru asiņu.

 

Kirila draugi un tuvinieki vēlreiz vēršas pēc palīdzības pie ventspilniekiem, kuri varētu nodot asinis Ventspils slimnīcā, norādot, ka tās ir domātas Kirilam Karpenko. Pagājušajā svētdienā pēc dievkalpojuma Ventspils pareizticīgo baznīcā mācītājs Gļebs Filatovs uzrunāja draudzes locekļus, lūdzot ziedot asinis Kirila Karpenko ārstēšanai.

 

Kirila skolā par viņu arī neaizmirst un ir gatavi turpināt sniegt palīdzību un atbalstu. Pagājušajā nedēļā Ventspils 3. vidusskolas vidusskolēni nodeva asinis Kirilam, stāsta direktores vietniece audzināšanas darbā Larisa Orlova. Daži jaunieši nodeva asinis Ventspilī, bet daudzi – Rīgā. Skolas parlaments ierosinājis tradicionālo labdarības gadatirgu šogad veltīt Kirilam Karpenko, turpina Orlova. Ceturtdien šis priekšlikums tiks izskatīts skolas padomē, kurā piedalās skolotāji, skolēni un vecāki. Ja padome atbalstīs skolas parlamenta iniciatīvu, tad labdarības gadatirgus varētu notikt uzreiz pēc rudens skolēnu brīvlaika, bet visa gadatirgū iegūtā nauda tiktu novirzīta Kirila ārstēšanai. Skolas padome apspriedīs, ko vēl var darīt Kirila labā, norāda Orlova.

 

Ventas Balss jau rakstīja, ka visi izdevumi par dēla ārstēšanu ir jāsedz pašiem vecākiem. Puisis nesaņem nekādu atbalstu no valsts – viņam nav darba nespējas lapas, jo viņš vēl nekur nepaguva sākt strādāt, ne arī valsts pabalsta kā apgādājamajam, jo viņam jau ir 18 gadu, ne invalīda pensijas, jo šis statuss viņam joprojām nav piešķirts. Visa nauda, ko ventspilnieki bija saziedojuši Kirila vecākiem, ir iztērēta ārstēšanai un zālēm. Ģimene joprojām iegulda milzīgu naudu dēla ārstēšanā.

 

Taču visvairāk jaunietim šobrīd ir vajadzīgas donoru asinis, jo viņam visu laiku tiek veikta asins pārliešana normāla trombocītu līmeņa atjaunošanai. Skolas vadība kopā ar Ventspils Krievu biedrības līderi Vasiliju Giņķo mēģina piesaistīt asins nodošanai Ventspils sportistus. Atgādinām, ka nodot asinis Kirilam Karpenko var Ventspils slimnīcā, Asins sagatavošanas nodaļā pirmdienās un piektdienās no plkst. 8 līdz 10.

 

Pēc veselības uzlabojumiem Kirilam Karpenko atkal ir vajadzīga ārstēšana un donoru asinis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: