Piektdien, 9. oktobrī, Ventspils pilsētas dome apstiprināja saistošos noteikumus „Par kārtību, kādā reģistrējami iesniegumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs”.

Saistošie noteikumi tika izstrādāti, ņemot vērā iepriekšējo 2 gadu pieredzi saistībā ar bērnu uzņemšanu 1. klasē, iedzīvotāju interesi un ierosinājumus.

Saskaņā ar pieņemtajiem saistošajiem noteikumiem, priekšroka uzņemšanai 1. klasēs būs bērniem, kas deklarēti pilsētā vismaz kopš iepriekšējā gada 31. decembra šādā secībā:

 

1) skolā mācās brālis vai māsa;

2) bērns, kurš attiecīgajā skolā apmeklē obligāto pirmsskolas izglītības programmu;

3) skolā uz pilnu darba slodzi strādā kāds no vecākiem.

 

Vienlaikus noteikumu projekts paredz, ka gadījumos, kad pieteikto bērnu nav iespējams nodrošināt ar vietu 1. klasē iesniegumā norādītajā skolā, Izglītības pārvalde palīdz atrast vēlamāko variantu bērna iekārtošanai citā pilsētas izglītības iestādē, kurā ir brīvas vietas.

 

Atgādinām, ka no 4. līdz 18. septembrim Ventspils iedzīvotāji portālos www.ventspils.lv, www.ventasbalss.lv, vip.ventspils.lv, kā arī Ventspils pilsētas domē, Gāliņciema bibliotēkā, Galvenajā bibliotēkā, Iedzīvotāju informācijas centrā Pārventas bibliotēkā un Izglītības pārvaldē varēja iepazīties ar saistošo noteikumu projektu un izteikt savus priekšlikumus par bērnu reģistrēšanu 1. klasēs.

 

Tika saņemti 74 komentāri, viedokļiem, priekšlikumi un ierosinājumi. Saistošo noteikumu projekts tika izskatīts domes Izglītības un Likumības komisijās un Izglītības un kultūras komitejā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: