Par spīti brīdinājumiem un daudzajiem medijos aprakstītajiem krāpšanas gadījumiem, krāpnieki sociālās saziņas vietnē "Facebook" atrod arvien jaunus upurus, informēja kompānijā "eScan".

Viens no jaunākajiem krāpšanas veidiem sociālajā tīklā esot vēstules par lietotāja konta bloķēšanu. "Facebook" lietotājs saņem paziņojumu, ka viņa profils var tikt bloķēts pamanītas ļaunprātības dēļ. Lai izvairītos no bloķēšanas, lietotājam ir jāievada savi pieslēgšanās dati norādītajā adresē, kas ved uz viltotu vietni. Kad ierakstīts viss prasītais, nākamajā vietnes logā nepareizā angļu valodā tiek lūgts atjaunināt maksājumu informāciju, norādot kredītkartes datus. Kā skaidro kompānijā, šiem paziņojumiem nav nekā kopīga ar "Facebook", līdz ar to krāpniekiem vieglprātīgi tiekot atklāti dati.

Ja tomēr dati ir atklāti, kompānijā iesaka pēc iespējas ātrāk nomainīt pieslēgšanās paroli. Īpaši svarīgi esot nomainīt e-pasta paroli, ja šo pašu paroli izmanto, pieslēdzoties gan pie e-pasta, gan "Facebook". Ja māc bažas, ka krāpnieki tomēr ir varējuši ļaunprātīgi izmantot pieslēgšanās datus, kompānijā iesaka brīdināt draugus par izveidojušos situāciju. Ja bažas rodas tikai pēc tam, kad jau ievadīti arī kredītkartes dati, tad nekavējoties jāvēršas savā bankā, lai bloķētu kredītkartes kontu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: