Vakar Cēsu pilī notika žurnālu „Latvijas Būvniecība” un „Latvijas Architektūra”, kā arī Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomes rīkotā konkursa “Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2015” apbalvošanas ceremonija, kurā galveno balvu nominācijā Ilgtspējīgākā ekā ieguva Ventspils poliklīnika.

Ventspils poliklīnika konkursa ietvaros tika atzīta par energoefektīvāko ēku Latvijā, uzrādot zemo enerģijas patēriņu 26 kW uz vienu m2 gadā jeb 2,5 EUR uz vienu m2.

 

Konkurss trešo gadu pēc kārtas šogad tika izsludināts aprīlī. Konkurss paredzēts ēkām, kurām raksturīgas progresīvas būvtehnoloģijas un izcilas arhitektoniskās kvalitātes. Konkursam pieteiktos objektus vērtēja kompetenta žūrija: eksperts, konkursa patrona - Pasaules Zaļās būvniecības padomes (World Green Building Council, WGBC) pārstāvis Hedlijs Barets (Hadley Barrett), publiciste Agrita Lūse, arhitekte Līga Rutka, sertificēta BREEAM vērtētāja, Dr. arch. Jānis Lejnieks, Mg. sc. ing. Ērika Lešinska, arhitekts Uldis Balodis, arhitekts Raimonds Saulītis, inženierzinātņu maģistrs Jānis Ankipāns.

 

Nominācijas “Ilgtspējīgākā ēka” pirmās vietas ieguvējs – Ventspils poliklīnika - tiek bez maksas nominēts starptautiskam Eiropas līmeņa konkursam “ERN Leadership Awards 2016 - project design & performance”, kuru organizē WGBC  un tas traktējams kā sacensība "par labāko ēku" starp Eiropas valstīm.

 

Jaunās poliklīnika apmeklētājiem vēra durvis 2013. gadā. Jaunajās telpās ir daudz plašākas uzgaidāmās zonas pacientiem, lifts un ratiņu uzbrauktuves ērtākai nokļūšanai pie ārstiem un labāki darba apstākļi medicīniskajam personālam. Ēkā izvietoti seši ģimenes ārstu kabineti ar procedūru telpām, nodrošinātas telpas līdz tam nebijušiem veselības aprūpes pakalpojumiem kā mamogrāfijas skrīnings, rentgena izmeklējumi, UV staru fototerapija, ārstnieciskā vingrošana un pacientu rehabilitācija pēc traumām vai insulta, kā arī piesaistīti jauni speciālisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: