Svētdien, 27. septembrī, Ventspils Rotari klubs Ventspilī uzņems četrpadsmit bērnus no Ukrainas, kuri pieredzējuši kara šausmas.

Ukrainas bērni Latvijā tiek uzņemti, pateicoties Rotari kluba “Rīdzene” jau pavasarī izteiktai iniciatīvai, vēstot sabiedrībai: “Bērni nepiesaka karu! Mūsu spēkos nav apturēt lodes. Tomēr mūsu spēkos ir dot ticību bērniem, kas karā zaudējuši vecākus un bērnību, likt viņiem sajust, ka Eiropā viņi nav pamesti vieni.”

 

Šo vēstījumu sadzirdēja gan pārējie Latvijas Rotari klubi, gan plaša Latvijas sabiedrība – par projektam “Kara bērni” ziedotajiem līdzekļiem piecdesmit Ukrainas bērniem no kara skartajiem reģioniem šoruden ir iespēja Sociālās integrācijas valsts aģentūrā Jaundubultos divu nedēļu garumā saņemt sociālās rehabilitācijas, psiholoģiskās palīdzības un vispārējās veselības uzlabošanas procedūras. Bērni tiek Latvijā uzņemti četrās grupās pa četrpadsmit bērniem katrā. Latvijas rotarieši katrai bērnu grupai ir sarūpējuši arī interesantu atpūtas un izglītojošo programmu – bērni iepazīsies ar Jūrmalu, Vecrīgu, dosies ekskursijā uz Saeimu, apmeklēs Laimas šokolādes muzeju un Botānisko dārzu, dosies uz Latvijas vēstniecību Ukrainā, kā arī būs iespēja iepazīt Latvijas dabu un Latvijas pilsētas, viesojoties Jelgavā, Siguldā, Kuldīgā un Ventspilī.

 

Ventspils Rotari klubs, sagaidot Ukrainas bērnus Ventspilī, ir saņēmis Ventspils muzeja, Olimpiskā centra “Ventspils” un Ventspils brīvostas pārvaldes sirsnīgu atsaucību – bērni svētdien Ventspilī iepazīsies ar Piejūras brīvdabas muzeju, ar mazbānīti dosies ceļojumā uz Piedzīvojumu parku, kur izbaudīs atrakcijas un ieturēs pusdienas, apmeklēs Bērnu pilsētiņu, mūsu skaisto pludmali, un nobeigumā izbrauks pa Ventu ar ekskursiju kuģīti “Hercogs Jēkabs”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: