Cilvēki, kuri būs ieradušies Latvijā kā bēgļi un savu turpmāko dzīvi vēlēsies saistīt ar šo zemi, varēs naturalizēties un iegūt Latvijas pilsonību, taču tam būs nepieciešami vismaz desmit gadi, šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Naturalizācijas pārvaldes vadītājs Igors Gorbunovs.

Pēc viņa domām, ir svarīgi laikus domāt par to personu iesaistīšanu Latvijas sabiedrībā, kuras vēlas palikt šeit dzīvot un strādāt. Pēdējā laikā tādu cilvēku esot arvien vairāk. "Trešo valstu valstspiederīgie arvien vairāk un vairāk piesakās naturalizācijai, jo viņi atbrauc uz Latviju, saista savu turpmāko dzīvi ar šo zemi, iemācās valodu labāk nekā vietējie iedzīvotāji un dodas naturalizēties," norādīja Gorbunovs.

Viņš stāstīja, ka visvairāk Latvijā naturalizējas Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas pilsoņi, bet starp jaunajiem Latvijas pilsonības ieguvējiem ir arī cilvēki no Moldovas, Gruzijas, Azerbaidžānas. "Ir arī no tālienes - Nigērijas, Sīrijas, Libānas, Indijas, bet viņu ir maz pašreiz," atzina Naturalizācijas pārvaldes vadītājs.

Viņš atgādināja, ka Latvijas nepilsoņu interese par naturalizēšanos turpretim ir samazinājusies, kas gan nav jauna tendence.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: