Projekts “Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, V kārta”, kas tika uzsākts šī gada maija vidū, rit pilnā sparā. Pašlaik tā ietvaros vairākos daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmos tiek atjaunoti ūdensvada un kanalizācijas tīkli.

Pirmie darbi projekta ietvaros tika uzsākti Inženieru ielā, kur paredzēta kanalizācijas kolektora atjaunošana, izmantojot oderēšanas metodi (neuzrokot ielu) posmā no Dzeņu ielas līdz Latgales ielai, un pielietojot ierasto atklāto rakšanas metodi posmā no Latgales līdz Brīvības ielai. Darbi daļēji tika paveikti jūnijā, bet atlikušie atsāksies jūlija beigās, augusta sākumā.

Savukārt iekšpgalmos pirmie būvdarbi jūnijā tika uzsākti Embūtes ielas 49, Ugāles ielas 28 un Celtnieku ielas 10 māju pagalmā, kur pašlaik vienā posmā (iebrauktuve no Embūtes ielas puses) tīkli jau izbūvēti un tiks veikta seguma atjaunošana virs tiem, kā arī turpinās tīklu izbūve nākošajos posmos.

 

Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve Embūtes ielas 49, Ugāles ielas 28 un Celtnieku ielas 10 iekšpagalmā

 

Pakāpeniski darbi uzsākti arī pārējos projektā paredzētajos objektos - P.Stradiņa ielas 7A iekšpagalmā, kur pašlaik darbi paveikti jau 50 % apmērā, Lielā prospekta 68A, kā arī Celtnieku ielas 2A un Celtnieku ielas 6 iekšpagalmā. Noslēdzoties minētajiem būvdarbiem, iedzīvotāji iegūs ne vien sakārtotas apakšzemes komunikācijas, kas uzlabo pakalpojumu kvalitāti un mazina avāriju risku, bet, pateicoties pašvaldības atbalstam un finansējumam, arī atjaunotu pagalma brauktuvju un ietvju segumu, atjaunotu apgaismojumu, sakārtotu zaļo zonu un citus virszemes infrastruktūras labiekārtojumus.

 

Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve P.Stradiņa 7A, Lielā prospekta 68A un Celtnieku 2A un 6 iekšpagalmā

 

Iedzīvotāju un pilsētas viesu ērtībām nopietnāki darbi nākošos projektā paredzētajos objektos tiks uzsākti pēc Ventspils pilsētas svētkiem – augusta sākumā, tajos tiks veikti kanalizācijas kolektoru atjaunošanas darbi, pielietojot jau minēto oderēšanas metodi, kas ļauj kanalizācijas cauruli atjaunot, neuzrokot ielu un būtiski netraucējot satiksmi. Objekti, kuros augustā notiks kanalizācijas cauruļu atjaunošana ir - Saules iela (Lielais prospekts – Pētera), Kuldīgas iela/Ganību iela (Lauku – Jūras), Ganību iela (Jūras – Lielais prospekts), Lielais prospekts (Ganību – Liepājas).

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: